Migrantky jsou v Evropě nuceny k prostituci. Je jim vyhrožováno temnou magií

Nigerijské ženy jsou do prostituce nuceny prostřednictvím vodoo praktik. Bojí se, že kdyby odmítly pokračovat v poskytování sexuálních služeb, budou proklety a jejich život bud zničen, uvádí německý magazín Der Spiegel.

Mladá Nigerijka Joy jako řada jiných musela projít temným rituálem vodoo. „Paní“ ,žena odpovědná za předání žen do rukou pásáků v Evropě, ji nařízla žiletkou kůži nad její hrudí a následně v oblastí jejích genitálií. Do ran jí nasypala černý prášek, zřejmě z dřevěného uhlí. Cílem bylo vyděsit Joy a zabránit ji utéci či jít na policii.

Jedná se účinné opatření, Nigerijci věří v sílu Juju, nigerijského vodoo . Joy byla přesvědčená, že pokud poruší rituální slib, čeká ji nemoc, utrpení či dokonce smrt v důsledku působení neporušitelných magických pravidel. K poslušnosti byla tlačena i méně esoterickými a více pragmatickými způsoby. Její věznitelé ji varovali, že pokud se vzepře, smrtelně to odskáče její rodina v Nigérii. 

Joy byla takto přinucena dávat alespoň 1 1000 euro její madam každý týden, přičemž pokud dala více, vyhnula se bití. To, co jí zbylo, věnovala na nákup jídla a makeupu, který potřebovala ke své „profesi“ prostitutky. Joy nakonec zachránila žena, která se jí zeptala, zda věří v Boha. Joy byla svěřena do péče neziskové organizace na ochranu migrantek Women's Rights Are Human Rights (FIM), působící v Frankfurtu nad Mohanem.

Podle Mezinárodní organizace pro migraci v roce 2016 se do Itálie přes Středozemní země dostalo asi 11 000 nigerijských žen. Některé zůstaly v zemi, jiné byly převedeny do dalších evropských zemí. V Německu některé z nich jako Joy skončily v okolí frankfurtského nádraží.

Podle španělské verze serveru The Local nigerijské ženy v italských centrech pro migranty vyzvedávali členové pasáckého gangu, kteří je pomocí dokumentů patřících jiným ženám nigerijského původu letadlem převáželi do Španělska. Zde jim řekli, že dluží za cestu 40 až 45 tisíc eur a že dluh musí splácet prostitucí. Ženy byly dle španělské policie nuceny pracovat každý den 14 hodin, bez ohledu na jejich stav. Nechtěná těhotenství se řešila potratem.

Mladé Nigerijky jsou často nuceny svou rodinou, aby odcestovaly do Evropy a odtud domů posílaly peníze. Pašeráci si jsou toho vědomi. „Paní“ často v Nigérii vystupují jako ženy, které díky své cestě do Evropy zbohatly a mohou si dovolit věci většině Nigerijcům nedostupné. Takto lákají mladé dívky, aby se jejich prostřednictvím vydaly do Evropy.

Dříve tyto budoucí prostitutky cestovaly na základě falešných dokumentů letadlem. Cesta však byla po započtení všech nákladů poměrně drahá – asi 10 000 eur za osobu. Nová cesta přes Libyi a Středozemní moře vyjde mnohem levněji – asi 1 500 až 2 500 eur za osobu. Jejím rizikem je zvýšená možnost smrti.

Podle Úřadu OSN pro drogy a kriminalitu (The United Nations Office on Drugs and Crime) až 90% nigerijských žen pašovaných do Evropy pochází z nigerijského státu Edo, zvláště pak z jeho hlavního města Benin City. Tradičním vládcem města a tak i státu je král, zvaný „Oba“, který ač oddaný křesťan, je zároveň vůdcem kněží Juju. Většina Nigerijců jsou křesťané či muslimové, přesto všichni věří v dobré a zlé síly Juju a považují Oba za svého druhu božského panovníka, jehož slovo má větší váhu než slova oficiálních vládních představitelů.

Německá policie věří, že kdyby Oba vydal zákaz prostituce a vodoo praktik s ní spojených, pomohlo by to nigerijským dívkám, aby lépe spolupracovaly s policií. Tento zákaz by mohl výrazně pomoci k snížení počtu dívek, které se vydávají do Evropy. Nedá se ale očekávat, že by to eliminovalo prostituci. Pašeráci a pašáci by se jen obrátily z měst do vesnic a dále by se pokoušeli lákat místní zranitelné dívky. Dokud bude poptávka po levném sexu v Evropě, bude zde i prostituce migrantek, podotýká Der Spiegel.   

Související

Více souvisejících

migrace Nigérie uprchlíci Imigranti z Afriky a Blízkého Východu Prostituce

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Diskuse, koncerty i výstavy. Česko slaví 20 let v EU, odstartuje Týden Evropy

Česko oslavuje 20 let členství v EU prostřednictvím různých akcí po celé republice. V Praze se dnes konají diskuse, koncerty, výstavy a divadelní představení. Večer otevře prezident Petr Pavel takzvaný Týden Evropy.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy