Trump má malý penis? Debata republikánů se zvrhla v pubertální urážky

Detroit - Ostré předvolební debaty v USA pokračují. Republikánští kandidáti na post amerického prezidenta Ted Cruz a Marco Rubio se zaměřili na Donalda Trumpa.

Texaský senátor Cruz se pustil do populistického realitního magnáta kvůli jeho dávné podpoře nynější demokratické konkurentky Hillary Clintonové. "Pokud se vám nelíbí Obamacare, tak Donald Trump ji financoval," řekl na adresu republikány nenáviděné reformě zdravotnictví prosazené současným demokratickým prezidentem.

"To bylo kvůli obchodu. Můžu vám říct, že poslední člověk, s nímž by se nyní chtěla Hillary Clintonová utkat, je Donald Trump," snažil se odrazit Cruzův útok jeho sok.

Na další otázky spojené s častými obraty v jeho názorech odpovídal tím, že jako podnikatel nebyl vázán žádnou stranickou ideologií. "Podporoval jsem demokraty i republikány, jako byznysman jsem to dlužil své firmě, své rodině, svým zaměstnancům," prohlásil Trump.

Po Rubiově poznámce zase připustil, že mění své nedávno hlasitě formulované názory na striktní omezení nových přistěhovalců pracujících v USA. Povolil by prý přijímájí vyškolených specialistů. "Měním názor, měním názor. V této zemi potřebujeme lidi, co dokonale ovládají svůj obor," řekl Trump.

Zdroj: YouTube

Místy nevalnou úroveň debaty dokumentuje spor o velikosti Trumpova mužství. Rubio poukázal na údajně malé Trumpovy ruce, což je prý signál o nevelkých rozměrech i jiných částí jeho těla. Trump, který se v minulosti holedbal svými sexuálním výkony, energicky protestoval. "Ujišťuji vás, že tam není žádný problém. To vám zaručuji," prohlásil.

"Debata poklesla na úroveň pubertálních urážek, což možná vyděsilo republikánské funkcionáře, ale nijak nepoškodilo Trumpovu kampaň," napsal dnes list The New York Times.

Floridský senátor se soustředil na jedno z hlavních ekonomických témat zámožného podnikatele, kterým je zvyšování zaměstnanosti Američanů. Rubio se v této souvislosti zeptal, proč Trump nechává šít tolik oděvních výrobků prodávaných jeho firmami v Číně či Mexiku, když tak hlasitě hovoří právě o navracení pracovních míst svěřených americkými firmami levným pracovním silám v zahraničí. Trump jej vzápětí obvinil ze lži a prohlásil, že chce část této výroby přesunout do USA. "Odpověď je, že to neučiní...Vyrábí je (oděvy) v Číně a Mexiku, protože tak vydělá víc peněz," nedal se odbýt Rubio.

Detroitské debatě předcházel projev někdejšího republikánského prezidentského kandidáta Mitta Romneyho, který varoval, že Trumpův úspěch nadlouho negativně poznamená celou stranu a bude těžkou ranou pro bezpečnost a prosperitu USA.

Související

Jill Steinová

Jill Steinová zatčena. Kandidátka na americkou prezidentku v rukou policie

Jill Steinová, kandidátka za Stranu zelených do prezidentských voleb ve Spojených státech, se objevila na protestní akci na Univerzitě St. Louis. Steinová zveřejnila krátké video na internetu a krátce poté byla zadržena policií. Pokoušela se zprostředkovat dialog mezi studenty a policií, avšak policisté ji ignorovali, uvedl mluvčí její kampaně.
Donald Trump si udržuje náskok před Bidenem.

Biden zaostává za Trumpem v klíčových státech, říká průzkum

Rok před prezidentskými volbami v USA má současný prezident Joe Biden v několika klíčových státech výrazně nižší podporu než jeho předchůdce a pravděpodobný vyzyvatel Donald Trump. Ukazují to v neděli zveřejněné výsledky průzkumu veřejného mínění, informuje New York Times.

Více souvisejících

Prezident USA Donald Trump Ted Cruz (kandidát na prezidenta USA)

Aktuálně se děje

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Jiřina Bohdalová v televizním filmu Svatá.

RECENZE: Svatá s démonickou Bohdalovou se pod podnětnou premisou hroutí a učí nás překrucovat

V neděli v lineárním vysílání odpremiéroval očekávaný snímek České televize Svatá, nyní si jej můžete pustit na iVysílání. Produkce spoléhá na osvědčená tvůrčí i herecká jména a po záplavě seriálů a minisérií se navrací k formátu dlouhometrážního televizního filmu. Slibná zápletka prestižního projektu s možnostmi ambivalence však v závěru vyzní banálně a dialog nevede.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

MS v ledním hokeji: Česko - Kanada 3:4. Velký návrat, pak prohra v prodloužení

Česko v závěrečném zápase skupinové fáze domácího mistrovství světa proti Kanadě hrálo o první místo ve skupině A. Za národní tým poprvé na šampionátu nastoupil nejlepší český hráč současnosti David Pastrňák. I on byl na ledě, když národní tým v předposlední minutě dokonal návrat z dvoubrankové ztráty. V prodloužení ale rozhodl o vítězství zámořského týmu Cozens.

před 4 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

V Rusku začaly manévry s nestrategickými jadernými zbraněmi

Ruská armáda v úterý zahájila úvodní fázi manévrů s nestrategickými jadernými zbraněmi, uvedla agentura Interfax s odvoláním na ministerstvo obrany. Cvičení probíhá v Jižním vojenském okruhu, pod který spadají i okupované části ukrajinského území. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 6 hodinami

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 11 hodinami

Úterní počasí: Silné bouřky udeří už odpoledne. Hrozí i rozvodnění menších toků

V části Česka hrozí v úterý odpoledne a večer a v noci na středu silné bouřky, příslušnou výstrahu vydal Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Napršet v nich může i kolem 50 milimetrů, zesílí také vítr. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy