Ztracená Maddie opět v ohrožení. Detektiv udělal zásadní chybu

Asunción - Ještě včera celý svět jásal nad zprávami, že ztracenou Madeleine McCannovou viděli v Paraguayi, dnes už je všechno jinak. Ukvapené zveřejnění informací totiž hraje do karet únoscům.

Zprávy o tom, že Maddie je v péči ženy v paraguayském městečku Aregua, přinesl během včerejška soukromý detektiv Miraz Ullah Ali. Pokud ale holčička skutečně v Praguayi byla, pěkně jí zavařil. Upozornil totiž únosce na to, že je jim policie na stopě.

Takřka okamžitě se na něj snesla vlna kritiky ze strany oficiálních vyšetřovatelů, píše web Mirror. "Udělal fatální chybu, pokud je jeho informace pravdivá, zalarmoval únosce," rozčiloval se šéf Interpolu Victor Tandi. "To, co udělal, bylo velmi pošetilé," přidal se paraguayský ministr vnitra Jalil Rachid.

Podle nich se měl Ali nejprve poradit s místní vládou a kriminalisty, než informace vynesl na světlo světa. V Paraguayi se Ali podle médií zdržel jen tři dny a udělal si na místě několik fotek, pravděpodobně ale odjel s prázdnýma rukama.

Informace zburcovaly místní policii, která po jakékoli osobě, která by odpovídala popisu dnes dvanáctileté Maddie, intenzivně pátrá. O pomoc požádala také místní občany. "Uděláme všechno pro to, abychom zjistili, jestli dívka v Paraguayi skutečně je. Našim cílem je vrátit ji rodičům," řekl komisař Sanny Amarilla z jedné z místních policejních stanic.

Související

Soud pro lidská práva Štrasburk

Rodiče zmizelé Madeleine prohráli spor u Evropského soudu pro lidská práva

odiče Madeleine McCannové, která jako tříletá zmizela v roce 2007 na společné dovolené v Portugalsku, prohráli spor u Evropského soudu pro lidská práva. Stěžovali si na rozhodnutí portugalského nejvyššího soudu, který jim zamítl odškodné za pomluvu kvůli výrokům portugalského vyšetřovatele Gonçala Amarala.

Více souvisejících

Madeleine McCannová paraguay

Aktuálně se děje

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 3 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Izraelská armáda

Izraelská armáda zahájila evakuaci Rafahu

Izraelská armáda v pondělí vyzvala obyvatele ve východní části města Rafah ležícího na jihu Pásma Gazy, aby se dočasně přesunuli do "humanitární oblasti". Informuje o tom deník Times of Israel.

před 10 hodinami

Miroslav Imrich

Zemřel Miroslav Imrich, zpěvák skupin Tango a Abraxas

Českou hudební scénu zasáhla v neděli smutná zpráva. Ve věku 71 let zemřel zpěvák Miroslav Imrich, který se proslavil působením v kapelách Tango a Abraxas. Podle dostupných informací nepřežil srážku s vlakem. 

před 10 hodinami

před 12 hodinami

Výhled počasí na příští víkend: Bude panovat typické jaro

Česko má za sebou první víkend, přičemž i ten příští má přinést velmi podobné počasí. Vyplývá to z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Maxima se v sobotu a neděli budou držet kolem dvacítky. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy