Muže vyměnili v porodnici: Až do 41 let se kamarádili a nic netušili

Manitoba - Dlouhých čtyřicet let se kamarádili a neměli ani ponětí, že když se navštěvují, jsou vlastně doma. Až teď jim úřady sdělily, že se při jejich narození stala chyba. V porodnici děti zaměnili.

Leon Swanson a David Tait se narodili v roce 1975 jen tři dny po sobě a stali se nejlepšími přáteli. Teď, ve svých 41 letech, ale zjistili, že k sobě mají ještě blíž. Každý totiž vyrůstal v rodině toho druhého - omylem je v porodnici zaměnili.

Oba muži z kanadské provincie Manitoba se na tiskové konferenci, kde skutečnost oznamovali, rozplakali. "Chci znát odpovědi. Nemám slov. Uplynulo čtyřicet let... jsem hodně zmatený a naštvaný," řekl David, zatímco Leon byl tak rozrušený, že nemohl ani mluvit.

Už delší dobu prý panovalo podezření, protože jak chlapci vyrůstali, podobali se čím dál tím víc druhé rodině. Když se pak v listopadu provalilo, že v nemocnici Norway House už jednou děti zaměnili, nechaly si rodiny udělat test DNA.

Ten ve čtvrtek potvrdil, že Davida Taita vychovávala biologická matka Leona Swansona Francis Taitová. O Leona se zase starala Charlotte Masonová, biologická matka Davida. Obě rodiny žily v pětitisícové osadě asi 460 kilometrů od Winnipegu.

"Nemám pro to jiných slov, než že se stal zločin. S jednou chybou můžeme žít, ale dvě podobné chyby už jsou nepřijatelné. Nemůžeme to jen smést ze stolu jako náhodu, z mého pohledu to byla kriminální aktivita," uvedl Eric Robertson, v té době ministr v manitobské vládě.

"Tito pánové nejsou jediné oběti. Máme tu rodiny, které tím byly hluboce zasaženy. Máme tu sourozence, kterým to ublížilo také," dodal Robertson. Kanadská ministryně zdravotnictví Jane Philpottová jen prohlásila, že je jí to líto, a slíbila zahájit nezávislé vyšetřování.

Související

Marian Jurečka

Stát zakáže vychovávat děti výpraskem. Trestat za to ale rodiče nebude

Připravovaná novela zákona by měla podle ministra práce Mariana Jurečky odlišit výchovu dětí od domácího násilí. I přes uzákonění nepřípustnosti fyzických trestů v rámci novely by však pravděpodobně neměly být stanoveny tresty pro rodiče, kteří budou stále používat výchovný výprask.

Více souvisejících

Děti, dětské Muži porody

Aktuálně se děje

před 53 minutami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

Blinken: Odmítnutím dohody Hamás ukáže, že se o Palestince „nestará“

Americký ministr zahraničí Antony Blinken se v Jeruzalémě setkal s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem. Po schůzce vyzval palestinské hnutí Hamás, aby přijalo nabízenou dohodu o propuštění rukojmích a příměří.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy