Chlapeček bez půlky hlavy oslavil dva roky. Takhle se mu teď daří

Tavares (Florida) - Před dvěma roky nikdo nevěřil, že přežije porod. Malý Jaxon Emmet Buell svůj boj ale nevzdal a své druhé narozeniny si náležitě užil. Rodiče mu na sociální síti založili stránku, kde se dělí o své radosti i strasti.

Jaxon se narodil se vzácným syndromem, kvůli kterému mu chybí velká část lebky a mozku. Lékaři na komplikace přišli už v 17. týdnu těhotenství a mamince doporučili, aby těhotenství přerušila. "Kdo jsme, abychom o tom rozhodovali? Jak bychom se potom dozvěděli, jestli by to třeba nezvládnul," odmítla tehdy maminka. Teď její syn oslavil druhé narozeniny.

Život s takto postiženým dítětem není jednoduchý, rodiče si ale snaží užívat každý den, mohl by to totiž být jeho poslední. "Každý den se budím s tím, že dnešek je možná poslední den, kdy žije, že zítra tu s námi už nemusí být," svěřila se matka. Oba jsou si vědomi toho, že o syna s největší pravděpodobností brzy přijdou.

Matka prozradila, že několikrát denně mívá záchvaty a často zvrací, navzdory tomu se podle jejích slov chlapcův zdravotní stav zlepšuje. Doplnila, že je šťastný a pořád se směje.

Související

Školství, ilustrační foto

Na zdravotně postižené žáky v Česku půjde 456 milionů, projekt zaplatí EU

Praha - Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) má na vybavení škol a školských zařízení pro zdravotně postižené žáky připraveno 456 milionů korun z evropských fondů. Maximální dotace na projekt je 99 milionů korun, lze o ni žádat od 27. září 2018 do 27. září 2019. ČTK to dnes sdělil mluvčí MMR Vilém Frček.

Více souvisejících

Postižené děti rodina USA (Spojené státy americké)

Aktuálně se děje

před 4 minutami

před 28 minutami

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko tvrdí, že provedlo útok na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy