Konec světa se blíží? Analytici řekli přesné datum, kdy lidstvo vyhyne

Ottawa - Dohadů o konci světa už tady bylo mnoho, teď na to ale kanadští analytici šli vědecky a tvrdí, že se jim podařilo určit, kdy lidstvo definitivně zanikne. Údajně to bude za necelá tři století.

Hrozbami, které mohou ohrozit existenci lidské rasy na Zemi, se zabýval výzkumný ústav BCA v Kanadě. Podle něj se lidé nakonec vyhubí sami, na vině budou pandemie, umělá inteligence či změny klimatu. Píše o tom britský web Express.

Podle Petera Bereziny, který byl součástí výzkumného týmu, je 50% pravděpodobnost, že lidstvo bude čelit devastujícímu vymírání od roku 2290, s pravděpodobností až 95 % pak zcela vymře do roku 3000.

Konec lidstva na Zemi podle výzkumníků urychlí rozvoj genových technologií. Tím, že budeme schopni zvýšit úroveň naší inteligence, vytvoří se větší prostor pro rozvoj čím dál nebezpečnějších technologií.

S podobnými předpověďmi přišel před nedávnem i známý fyzik Stephen Hawking. Zhoubou pro lidstvo prý bude technologický pokrok, zánik světa ale předpovídá o dost později než BCA. Podle něj je katastrofa nevyhnutelná a dá se očekávat v nejbližších tisících až desetitisících letech. Proto radí, abychom se pokusili co nejdřív obydlet jiné hvězdy, aby zničení Země neznamenalo zánik lidské rasy.

Související

Vyschlé popraskané dno jezera Lake Mead postiženého suchem 15. září 2022 v Boulder City v Nevadě. Jezero Mead, které se nachází u Las Vegas nedaleko hranic mezi Nevadou a Arizonou, zásobuje elektřinou několik částí Arizony, Kalifornie a Nevady a je také zdrojem vody pro venkovské, městské a kmenové oblasti na celém jihozápadě.

Země už není pro člověka bezpečná. Lidstvo ji poškodilo a znečistilo, oznámily vědci

Podle studie provedené 29 vědci z osmi zemí, se Země nachází mimo bezpečný operační prostor pro lidstvo. Tento stav je důsledkem poškozování planety, nadměrného využívání přírodních zdrojů a znečištění. Studie ukázala, že bylo již překročeno šest z devíti planetárních limitů, a to v některých případech výrazně. Tato zjištění poukazují na naléhavou potřebu ochrany životního prostředí a udržitelnosti, aby se člověk mohl nadále bezpečně vyvíjet na této planetě.

Více souvisejících

Země konec světa

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy