Další útok na Trumpa: Hvězda filmového plátna neudržela nervy na uzdě a začalo to lítat

New York - Stále více slavných osobností a celebrit dává najevo svou nespokojenost s kroky, které podniká americký prezident Donald Trump. Zatím poslední kritiku uštědřila miliardáři herečka Angelina Jolie.

Hollywoodská herečka Jolie tvrdí, že diskriminace uprchlíků na základě jejich vyznání nebo země původu "vyvolává právě tu nestabilitu, proti které se snažíme chránit".

Jolie to uvedla v úvodníku deníku New York Times a konstatovala, že rozhodnutí Spojených států pozastavit přesídlení uprchlíků a vstup do USA pro občany z několika převážně muslimských zemí není americké.

"Vždy, když se odchylujeme od našich hodnot, zhoršíme samotný problém, který se snažíme obsáhnout," napsala Jolie. "Nesmíme nikdy připustit, aby se naše hodnoty staly doprovodnou škodou při hledání větší bezpečnosti. Zavírání dveří před uprchlíky a jejich diskriminace není náš způsob a nepřinese nám více bezpečí," dodala.

Psali jsme: Kolik migrantů v Rakousku chodí do práce? Ministr se zděsil a přednesl tvrdý návrh Trump zakázal migrantům vstup do USA? Tak pojďte k nám, vyzvala země na truc Pro imigranty nevaříme. Mají smartphone, ale pasy ne. Někdo se snaží vyvolat boj, vysvětluje kontroverzní podnikatel  

Podle Jolie byli uprchlíci doporučení na přesídlení často vystaveni terorismu a násilí nebo mohou potřebovat vyspělou lékařskou péči. Uprchlíci snažící se o vstup to USA již procházejí rozsáhlými prověrkami různých federálních úřadů, varuje Jolie.

"Globální uprchlická krize a hrozba terorismu nás opravňují uvažovat o tom, jak co nejlépe zajistit naše hranice," píše Jolie s tím, že každá vláda musí zachovávat rovnováhu mezi potřebami svých občanů a mezinárodními závazky.

Rána za ránou

Jolie není první slavnou osobností, která se nelibě vyjádřila směrem k Trumpovi. Zaútočila na něj například i známá zpěvačka Rihanna, která nazvala Trumpa "sviní".

Zpěvačku zřejmě pobouřilo nařízení Donalda Trumpa na uzavření hranic pro cestující z rizikových zemí a odmítání přijímání migrantů. Rozhodla se proto, že to novému americkému prezidentu pořádně osladí.

"Odporné! To jsou hrozné zprávy! Amerika je ničena přímo před našima očima. Jakou amorální sviní musí být člověk, aby dělal takové věci," napsala zpěvačka na Twitteru.

Psali jsme: Zničí Trump kvůli Rusku své nepřátele? Svádí jeden boj za druhým, proč vlastně? Konec katastrofy? Turmp chce urychlit rozhovory o změně obchodní dohody NAFTA Trump odmítá "hloupou" dohodu s Austrálií o migrantech, premiérovi praštil telefonem  

Zpěvačka Madonna pro změnu před více než půlmilionovým davem na průvodu žen ve Washingtonu prohlásila, že myslela na to, že by "vyhodila do vzduchu Bílý dům". Její slova citovala média téměř po celém světě. Zpěvačka se následně zlobila, že byla její slova vytržena z kontextu a že ona rozhodně není "násilná osoba" a že nepropaguje násilí v žádné formě.

Karie Richová, jedna z autorek pořadu Saturday Night Live stanice NBC, si zase dělala legraci z jeho syna Barrona. "Barron Trump bude prvním střelcem mezi žáky domácího vzdělávání," uvedla na svém twitteru Richová.

Související

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

Více souvisejících

Donald Trump Angelina Jolie USA (Spojené státy americké)

Aktuálně se děje

před 50 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 9 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy