Uživatelé internetu kvůli WannaCry zaplatili méně než 70 tisíc dolarů

Washington - Vyděračský virus WannaCry napadl ve 150 zemích světa na 300.000 počítačů. Uvedl to dnes bezpečnostní poradce amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Podle něj zasažení uživatelé na výkupném celkem zaplatili méně než 70.000 dolarů (1,7 milionu Kč). Kdo stál za útokem, Spojené státy dosud nevědí, dodal.

Dosavadní údaje expertů hovořily o tom, že virus od pátku zasáhl na 200.000 uživatelů a jeho šíření se dnes zpomalilo. Trumpův poradce pro otázky vnitřní bezpečnosti Tom Bossert na dnešním brífinku v Bílém domě mluvil o 300.000 případech.

"Dobrá zpráva je, že přes víkend klesl počet nových napadení," uvedl. Nikdo z uživatelů, kteří útočníkům zaplatili výkupné, se podle něj nedočkal obnovení svých dat v napadeném počítači.

Související

Více souvisejících

USA (Spojené státy americké) Bílý dům USA Donald Trump WannaCry

Aktuálně se děje

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 9 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy