Jeden z nejhledanějších drogových bossů světa dopaden, 30 let unikal díky plastikám

Brasília - V Brazílii byl v sobotu zadržen Luiz Carlos da Rocha, nejhledanější drogový boss Latinské Ameriky. Policie po němž pátrala přes 30 let. Da Rocha dlouhá léta unikal díky změně identit i několika plastickým operacím.

Muž přezdívaný Cabeça Branca (Bílá hlava) je považován za jednoho z nejmocnějších drogových obchodníků v Brazílii, jehož celkové jmění odhadují úřady na 100 milionů dolarů.

Podle policie šéfoval početné organizované skupině pracující obdobně jako úspěšná firma, která získávala zdroje pro produkci kokainu ze svých "poboček" v pralesních oblastech Bolívie, Kolumbie či Peru.

Během letošní rozsáhlé akce policie přišla na to, že za jménem Vitor Luiz de Morales se ve skutečnosti skrývá da Rocha a v sobotu jej zadržela daleko od velkoměst v řídce osídleném státě Mato Grosso na západě země. V minulosti dostal tresty v celkové výši přes 50 let vězení.

Související

Záběry pádu letounu v Sao Paulu se objevily na sítích. (9.8.2024)

Led mohl být příčinou smrti 62 lidí na palubě letadla v Brazílii

Nastal pokrok ve vyšetřování srpnové tragické letecké nehody v Brazílii, kterou nepřežilo všech 62 lidí na palubě. Podle v pátek zveřejněné oficiální zprávy hlásila posádka krátce před nehodou poruchu systému odmrazování. Informoval o tom Guardian s odkazem na agenturu Reuters. 

Více souvisejících

Brazílie Luiz Carlos da Rocha (drogový boss) Drogy

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy