Unikátní zpověď vraha z Las Vegas: Stephen Paddock popsal sám sebe

Las Vegas - Noční tvor, který hrál poker celou noc a spal převážně přes den. Chodil v teplácích a na nohou míval žabky, do kasín si nosil vlastní pití, aby nemusel dávat číšnicím vysoké spropitné. A přesto neváhal prosázet za noc i miliony dolarů. Tak nějak popal sám sebe v policejní výpovědi z roku 2013, kdy se soudil s hotelem Cosmopolitan kvůli bezpečnosti. Paddock totiž v jejich hale upadl a způsobil si lehčí zranění.

Unikátní složku dlouhou 97 stran objevili reportéři z CNN, kteří ji pak dále předali agentům FBI. Stephen Paddock se v ní mimo jiné zmiňuje i o tom, že měl předepsané prášky na uklidnění. Jedná se tak o další popis střelcovi osobnosti, tentokrát však vrah z Las Vegas popisuje sám sebe.

V rozhovoru s právníkem Paddock tehdy uvedl, že má čistý trestní rejstřík a netrpí žádnou duševní nemocí. Přiznal, že má předepsané prášky Valium na úzkost od nevadského doktora Stevena P. Winklera, ale neupřesnil, jak často pilulky bere. Prý má ještě kolem 15-20 tabletek ze 60, balení mu bylo tehdy předepsané před rokem.

Winkler odmítl s novináři komunikovat, ale podle veřejných záznamu Paddockovi předepsal i diazepam na uvolnění svalového napětí. Sám střelec popsal vztah s lékařem jako dobrý a nazvala ho "záchranářem", na kterého se mohl kdykoliv obrátit. Také se krátce zmínil o tom, že vlastní zbrojní průkaz.

Paddock se popsal jako "kutálející se kámen" s tím, že neměl žádné místo, které by mohl nazvat domovem. Většinu času strávil cestováním mezi Kalifornií, Nevadou, Texasem a Floridou, žil v hotelích s kasínem, které mu poskytly ubytování zdarma, protože byl hráčem pokeru a často sázel vysoké částky.

V den, kdy měl nehodu v hotelu Cosmopolitan, údajně otevřel v pokoji láhev saké, ale moc z ní neupil. Na dotaz právníka, proč otevíral víno, které nechtěl pít odpověděl: "Všechno v mém pokoji bylo zdarma, často jsem otevíral a zkoušel dostupné věci."

Výslech se poté zabýval jeho gamblerstvím. Sám se popsal jako "největší hráč videopokeru na světě". Údajně sázením strávil až 14 hodin denně, 365 dní v roce. Nechodil ani často k hotelovému bazénu a dalším rekreačním zařízením, které měl k dispozici, nerad prý pobýval na sluníčku. Údajně ani příliš neholdoval alkoholu, během hazardních hrách chtěl být co nejvíce při smyslech.

V herně pak často sázel částky v rozmezí sto až 1350 dolarů. Bývali noci, kdy prosázel i milion. Když vyšetřovatel poznamenal, že to je velká suma peněz, Paddock s klidem odvětil: "Ne, není to příliš mnoho." V záznamu pak stojí, že nerad mluvil o původu svých peněz, občas reagoval na otázky i agresivně. Mimo to na sebe Paddock prozradil, že vyrůstal v Kalifornii, kde dokončil střední školu. Poté pokračoval na vysoké škole bez upřesněného oboru. Chvilku pracoval ve firmě, ale pak začal s investicemi do nemovitostí, což mu později vydělalo peníze, které často prosázel.

Související

Stephen Paddock (střelec z Las Vegas)

Oběti masakru v Las Vegas se dohodly na vyrovnání za stamiliardy dolarů

Přeživší a příbuzní 58 obětí masakru v Las Vegas z roku 2007 se dohodli s firmou MGM Resorts provozující hotel, z něhož se střílelo, na finančním vypořádání v celkovém objemu nejméně 735 milionů dolarů (téměř 17,2 miliardy korun). Podle agentury Reuters to dnes uvedly právnická firma zastupující oběti i společnost MGM Resorts International.

Více souvisejících

střelba na koncertě v Las Vegas (2. října 2017) Las Vegas Stephen Paddock (střelec z Las Vegas)

Aktuálně se děje

před 11 minutami

Aktualizováno před 18 minutami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 34 minutami

Aktualizováno před 50 minutami

před 50 minutami

před 2 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Medvěd na Slovensku opět zaútočil na člověka. Šlo o houbaře

Útoků medvědů na lidi na sousedním Slovensku nadále přibývá. Na prvního máje došlo k napadení houbaře v okrese Banská Bystrica. Muž dokázal prchnout do bezpečí, po ošetření byl propuštěn do domácího léčení. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy