Trumpův syn líta v dalším maléru, před volbami se paktoval s WikiLeaks

New York - Nejstarší syn amerického prezidenta Donalda Trumpa byl během loňské předvolební kampaně v kontaktu se serverem WikiLeaks. Objevily se na něm například dokumenty, které unikly po hackerském útoku na servery Demokratické strany a které vrhly nepříznivé světlo na Hillary Clintonovou. Podle tajných služeb USA byl tento útok vedený z Ruska.

Informovala o tom dnes agentura AP. Donald Trump mladší zveřejnil svou komunikaci s twitterovým účtem WikiLeaks krátce poté, co na ni upozornil magazín The Atlantic.

WikiLeaks synovi současného šéfa Bílého domu poslal několik různých žádostí, například o komentář k odhalení o Clintonové. Navrhl mu i to, aby jejich prostřednictvím zveřejnil daňové přiznání svého otce. Doporučil také, aby se Trump starší v případě volební porážky nevzdával a výsledek napadl.

První zprávu z twitterového účtu WikiLeaks Donald Trump mladší dostal na konci loňského září, poslední ještě letos v červenci. Podle zveřejněných informací prezidentův syn odpověděl jen třikrát, naposledy v říjnu loňského roku.

Zakladatel severu WikiLeaks Julian Assange nejprve na twitteru uvedl, že nemůže informace o komunikace mezi Trumpem mladším a WikiLeaks potvrdit. Později ale jeho tweety sdílel.

Trump mladší už dříve v rámci vyšetřování údajného ovlivňování amerických prezidentských voleb Ruskem přiznal, že se loni sešel s ruskou právničkou Nataljí Veselnickou, protože mohla disponovat kompromitujícími informacemi o Clintonové.

Související

Donald Trump junior

Donald Trump mladší považuje obvinění svého otce za "komunistická"

Děti bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa označily obvinění svého otce za politicky motivované. Donald Trump mladší ve svém pořadu "Triggered" prohlásil, že rozhodnutí manhattanské poroty je "komunistické" a "červenali by se z něj i Mao, Stalin a Pol Pot". Kroky newyorské okresní prokuratury Trump ml. podle stanice Sky News srovnal s konáním známých diktátorů světové historie asi deset minut poté, co se o obvinění dozvěděl v médiích.
Donald Trump junior

Newyorská prokuratura předvolala k výslechu dvě Trumpovy děti

Generální prokurátorka amerického státu New York Letitia Jamesová předvolala k výslechu dvě nejstarší děti exprezidenta Donalda Trumpa - Donalda mladšího a Ivanku. Obsílka souvisí s vyšetřováním možných daňových úniků v rodinné firmě bývalého šéfa Bílého domu The Trump Organization. O předvolání informoval list The New York Times (NYT) s odvoláním na soudní dokumenty.

Více souvisejících

Donald Trump junior Wikileaks USA (Spojené státy americké) Donald Trump Julian Assange Twitter Hillary Clintonová

Aktuálně se děje

před 23 minutami

Česká televize

Nečekaná rána pro program MS v České televizi. Expert Antoš měl autonehodu na skútru

Zbytek vysílání České televize z letošního domácího mistrovství světa v hokeji bude odlišný od úvodních hracích dní. Už totiž tuzemští fanoušci neuslyší hlas známého experta a spolukomentátora Milana Antoše, který měl po nedělním hracím dni v noci při cestě domů autonehodu. Při jízdě na skútru ho srazilo auto. Podle informací serveru sport.cz má 10 zlomenin, přičemž jde o zlomená žebra a vážně poraněnou nohu. Nyní ho čeká operace. Podle informací deníku Sport se pak zranila na in-line bruslích i další tvář hokejového vysílání ČT sport, komentátor Michal Dimitrov.

před 41 minutami

před 59 minutami

Mychajlo Podoljak, poradce z kanceláře ukrajinského prezidenta

Rusové se připravují na nekonečnou válku, tvrdí Zelenského poradce

Změny v ruském vedení po opětovné inauguraci Vladimira Putina svědčí zejména o totální militarizaci ruské ekonomiky a restrukturalizaci armádních zásobovacích systémů, konstatoval poradce ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoljak. Změny podle něj mají zajistit, aby Moskva měla zdroje na "nekonečnou válku".

před 1 hodinou

Ukrajinská armáda ve válce s Ruskem

Rusové odhalili hlavní problém ukrajinské armády

Rusové i mnozí analytici si uvědomují, že hlavním nedostatkem, který teď Ukrajinu sužuje, jsou lidské zdroje. Moskevské síly dobyly nejméně devět vesnic a osad poblíž Charkova v náporu, který má podle analytiků roztáhnout ukrajinské jednotky a odvrátit je od bojů jinde.

před 1 hodinou

Slide

RECENZE: Anifilm prořízl podvratný (anti)western Slide od animátorské legendy Billa Plymptona

Minulý týden v Liberci proběhl největší festival animovaného filmu u nás. Vedle výherního filmu Kuře pro Lindu uvedl v hlavní soutěži celovečerních filmů novinku nezávislého amerického tvůrce Billa Plymptona, jenž na jednom z minulých ročníků festivalu zasedal v porotě a uvedl svou retrospektivu. Jeho westernově laděný Slide nepřestává okouzlovat svérázným stylem animace i žánrovou subverzí.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Ilustrační foto

Zlevňování se nekoná. Ceny spotřebitelských výrobků v Česku opět rostou

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu vzrostly o 2,9 procenta ve srovnání s předchozím rokem, což představuje zrychlení oproti březnovému dvouprocentnímu nárůstu. Hlavními tahouny inflace byly ceny potravin, alkoholu a pohonných hmot. Vyplývá to z údajů zveřejněných Českým statistickým úřadem (ČSÚ). V porovnání s předchozím měsícem se spotřebitelské ceny v dubnu zvýšily o 0,7 procenta.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ukrajinská armáda přiznala, že ruským silám se daří v postupu

Ukrajinská armáda v pondělí uznala, že ruské síly postupují ve své ofenzivě Charkovské oblasti na severovýchodě Ukrajiny. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy