Trump hodil chlípného politika přes palubu, do Alabamy nepřijede

Washington - Americký prezident Donald Trump se nezúčastní žádných mítinků republikánského kandidáta na uvolněné místo v Senátu USA za stát Alabama. Roy Moore čelí obvinění z nevhodného sexuálního chování, což popírá jako špinavou politickou kampaň.

Před týdnem se Trump za alabamského kandidáta postavil a uvedl, že do tohoto týdne oznámí, zda ho nakonec v kampani podpoří.

"Prezident se v současné době nechystá navštívit Alabamu. Upřímně, jeho program nic takového až do dne voleb neumožňuje," řekla mluvčí Bílého domu Sarah Huckabeeová Sandersová během pondělní tiskové konference na dotaz novinářů, zda Trump Moorea podpoří.

Doplňující senátní volby v Alabamě jsou pro republikány citlivé téma, neboť v případě vítězství demokrata Dougha Jonese by Trumpova strana přišla ve 100členném Senátu o jeden mandát, což by její většinu snížilo na 51 senátorů. Kvůli své aféře Moore v tradičně republikánské Alabamě přišel o podporu velké části veřejnosti a s Jonesem by nakonec mohl podle průzkumů prohrát.

Na své nevině Moore trvá, ačkoli dvě ženy vypověděly, že asi před 40 lety, kdy jim bylo 14 a 16 let, je nyní sedmdesátiletý Moore osahával a pokusil se je svést. Jedna z žen uvedla, že se choval násilnicky, zamkl ji v autě a že se tehdy bála, že ji znásilní.

Moore je znám pro své ultrakonzervativní postoje a jako vyhlášený odpůrce homosexuálních svazků.

Související

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

Více souvisejících

Donald Trump Roy Moore (politik USA) Sexuální obtěžování USA (Spojené státy americké)

Aktuálně se děje

před 11 minutami

před 42 minutami

před 51 minutami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Zemřel zakladatel a výrazná osobnost ODS Miroslav Macek

Ve věku 79 let zemřel zakladatel a bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Podle serveru Novinky zemřel ve středu po krátké a těžké nemoci.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy