Neumíš ochránit svoji zemi, chcípni! Terorista z New Yorku poslal vzkaz Donaldu Trumpovi

New York - V pondělí došlo v New Yorku k dalšímu teroristickému útoku. Sebevražedný atentátník z Bangladéše Akayed Ullah odpálil na svém těle ve vestibulu metra výbušninu. Naštěstí při svém činu nikoho nezabil. Agentura Beta informovala o tom, že muž poslal americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi vzkaz. Co mu napsal?

Státní zastupitelství v New Yorku uvedlo, že se terorista Akayed Ullah, který provedl v pondělí sebevražedný útok v metru u stanice Port Äuthority, vysmíval skrze sociální sítě prezidentovi USA Donaldu Trumpovi. Útočník podle státního zastupitelství napsal Trumpovi na Facebooku, že "nedokázal ochránit svůj národ, jak sliboval".

Policie podle agentury AP u pachatele našla záznamy obsahující slova o nenávisti k Americe a o smrti. V jednom z nich byla podle agentury věta: "Ó Ameriko, chcípni ve svém vzteku!" Američtí zástupci podali proti teroristovi žalobu kvůli útoku.

Jak jsme již psali dříve, v New Yorku útočil muž, který žil ve čtvrti Brooklyn. Podle oficiálních orgánů šlo o bangladéšského státního příslušníka, který se inspiroval útoky Islámského státu.

Policie ho identifikovala jako Akayeda Ullaha, který žije v New Yorku sedm let. Trhavinu měl nepochybně v úmyslu odpálit, není ale jisté, že to mělo být právě v metru, kde nakonec k výbuchu došlo.

Při explozi muž utrpěl popáleniny na rukou a na břiše. Ostatní zraněné zasáhla tlaková vlna, stěžují si na poškození sluchu a bolesti hlavy.

Incident se stal méně než dva měsíce poté, co uzbecký imigrant najel do davu na Manhattanu náklaďákem a zabil osm lidí. K tomuto útoku se přihlásil Islámský stát.

Související

Více souvisejících

USA (Spojené státy americké) Terorismus Akayed Ullah (terorista New York) teroristický útok v New Yorku (11.12.2017) Donald Trump Policie USA

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

včera

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy