Amerika vyvinula novou zbraň. Jedním tlačítkem dokáže zničit nejsilnější válečné stroje na světě

Washington - Americké letectvo (U.S. Air Force) ve spolupráci se společností Lockheed Martin, která pracuje na výrobě letadel, vyvinuly nový typ střely s dlouhým doletem. Před týdnem tyto střely poprvé naostro otestovaly. Jaký byl výsledek? O tom informoval server The Diplomat.

Americké letecké síly U.S. Air Force a firma Lockheed Martin spojily své síly a vyvinuly novou raketu dlouhého doletu. Ty byly před týdnem poprvé otestovány. Na svých stránkách to oznámila ve svém prohlášení společnost Lockheed Martin, která se zabývá konstrukcí letadel.

Tyto dvě instituce úspěšně otestovaly 2 dálkové protilodní střely (LRASM), které byly 12. prosince vypáleny z bombardéru B-1B poblíž kalifornského pobřeží.

"Během testu nad mořem u Point Mugu v Kalifornii letoun B-1B vypustil současně dvě střely LRASM vstříc několika námořním cílům, test splnil nejvyšší očekávání včetně dopadu střel," píše se ve zprávě.

Podle zprávy jsou tyto dálkové protilodní rakety zbraněmi nové generace, které jsou určené k detekci a zničení konkrétních cílů včetně skupin válečných lodí. Ty jsou obecně považovány za jedny z nejsilnějších válečných strojů současnosti.

"Tento průběžný úspěch střel LRASM poskytuje naději před plněním nadcházejícího milníku. Pro americké letectvo i námořnictvo to bude nepřekonatelná zbraň v jejich vlastnictví," uvedl David Helsel ředitel projektu LRASM ze společnosti Lockheed Martin.

Konstrukce střel LRASM je založena na bázi střel typu země-vzduch JASSM-ER. Podle serveru The Diplomat by měla být schopná doletět až do 1000 kilometrů vzdáleného konkrétního bodu.

Související

Více souvisejících

USA (Spojené státy americké) Americká armáda (U.S. ARMY) Americká armáda (U.S. AIR FORCE) test rakety dlouhého doletu válka letadla, letectví bombardér B-1B

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 21 minutami

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy