V USA vychází výbušná kniha. Novinář práskl na Trumpa neuvěřitelné věci

Washington - V USA dnes vychází kontroverzní kniha novináře Michaela Wolffa o prezidentovi. Máloco prý šokovalo Donalda Trumpa tolik jako vítězství v prezidentských volbách, které jeho nejbližší včetně manželky Melanie naopak vůbec nepotěšilo. Do Bílého domu Trump podle autora publikace vnesl nevídaný chaos a jeho poradci ho pokládají za pologramotného.

Wolff popisuje, jak při sčítání hlasů během předloňských voleb, když začalo být nečekané vítězství republikánského miliardáře nezvratným faktem, "se postupně zmatený Trump měnil v nevěřícného Trumpa a pak ve zděšeného Trumpa".

"Melania plakala - ale ne štěstím," píše novinář, který měl údajně přístup do Bílého domu a informace získával zejména od někdejšího prezidentova hlavního stratéga Stephena Bannona. Trump spolu se svým okolím podle Wolffa plánoval, že se kandidaturou zviditelní a že mu očekávaná porážka dodá status mučedníka, který padl za oběť "křivé Hillary".

Trump se však na rozdíl od manželky s novou rolí záhy sžil a rychle nabyl přesvědčení, že je schopen úřad vykonávat. Méně jisti si tím byli jeho poradci, kteří mezi sebou bojovali o vliv: museli Trumpa často pracně zasvěcovat do problémů téměř jako malé dítě. "Nezpracovával informace v běžném slova smyslu. Nečetl. Dokonce si ve skutečnosti (materiály) ani neprolistoval. Někteří si mysleli, že pro praktické účely byl nanejvýš pologramotný," píše novinář v knize nazvané Ohnivá zloba: Uvnitř Trumpova Bílého domu, jejíž úryvky zveřejnil New York Magazine.

Trump uvedl, že nikdy neautorizoval Wolffův přístup do Bílého domu a že jeho kniha je plná lží. Podle některých komentátorů ale obsah vykresluje obraz Trumpova vládnutí podobně, jak jej dosud líčila média na základě informací od svých zdrojů v Bílém domě.

Wolff například popisuje, jak je Trump citlivý na pozornost, které se mu dostává. Ve své ložnici, která je poprvé od dob prezidenta Kennedyho oddělena od ložnice první dámy, prý večeří hamburgery v posteli a přitom sleduje tři televizní obrazovky najednou. Zajímá jej hlavně to, jak o jeho osobě referují zpravodajské stanice. Do své ložnice se zprvu často zavíral i proto, že mu podle Wolffa Bílý dům přišel "trochu strašidelný".

Přímo rozezlen prý byl Trump při prezidentské inauguraci, kterou ignorovala řada celebrit a média ji popisovala jako nejméně sledovanou inauguraci za dlouhá léta.

Související

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

Více souvisejících

Donald Trump Prezident USA USA (Spojené státy americké) Bílý dům USA Melania Trumpová Michael Wolff (novinář kniha o Trumpovi)

Aktuálně se děje

před 49 minutami

před 3 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy