Ohnivá zloba? Kompletní podvod. Jsem vyrovnaný génius, soptí Trump kvůli knize

Washington - Kniha "Ohnivá zloba: Uvnitř Trumpova Bílého domu" způsobila v USA poprask a právníci prezidenta USA pohrozili autorovi i vydavateli žalobou. Donald Trump se ohradil především proti tvrzení, že je pologramotný a duševně nevyrovnaný.

Trump se v reakci na knihu novináře Michaela Wolffa, v níž zpochybnil jeho schopnosti i duševní zdraví, označil za vyrovnaného geniálního člověka.

"Během mého života jsou mými největšími klady duševní vyrovnanost a to, že jsem jako opravdu velmi chytrý," napsal Trump na twitteru. "Byl jsem VELMI úspěšný podnikatel, pak přední televizní hvězdou a pak jsem se stal prezidentem Spojených států (na první pokus). Myslím, že to se dá posoudit jako ne že jsem chytrý, ale génius ... a velmi vyrovnaný génius," napsal o sobě Trump.

Trumpovi právníci se pokusili distribuci knihy zastavit. Vydavatelství však nakonec dílo uvedlo do prodeje už v pátek místo původně plánovaného příštího úterý.

Trump dnes později na setkání s novináři v Camp Davidu označil Wolffa za "podvodníka" a prohlásil, že kniha je "kompletně smyšlená". "Myslím, že je to ostudné," poznamenal. Dále řekl, že Wolffovi nikdy neposkytl rozhovor kvůli knize a obvinil svého bývalého poradce Stevea Bannona, že Wolffovi umožnil přístup do Bílého domu.

V knize Wolff mimo jiné píše, že poradci museli Trumpa často pracně zasvěcovat do problémů téměř jako malé dítě. "Nezpracovával informace v běžném slova smyslu. Nečetl. Dokonce si ve skutečnosti (materiály) ani neprolistoval. Někteří si mysleli, že pro praktické účely byl nanejvýš pologramotný," uvedl novinář.

Wolff v BBC prohlásil, že jeho závěr, k jakému v knize došel, tedy že Trump není schopen vykonávat svůj úřad, se stává rozšířeným názorem. Také řekl, že Steve Bannon, bývalý hlavní Trumpův stratég, od něhož během práce na knize získával informace, se domnívá, že Trump není schopen pracovat jako prezident. Bannon se prý bude pokoušet Trumpa svrhnout.

Související

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

Více souvisejících

Donald Trump Prezident USA Michael Wolff (novinář kniha o Trumpovi) USA (Spojené státy americké)

Aktuálně se děje

před 27 minutami

před 39 minutami

před 50 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy