Blbosti skrz naskrz, vyváděl Trumpův poradce kvůli knize. Už se ozval i Bannon

Washington - Ke kritikům knihy o Donaldu Trumpovi se dnes přidal prezidentův politický poradce Stephen Miller a také ředitel Ústřední zpravodajské služby (CIA) Mike Pompeo. Novinář Michael Wolff mimo jiné napsal, že poradci považují šéfa Bílého domu za dětinského a pologramotného.

Miller v televizi CNN knihu Ohnivá zloba: Uvnitř Trumpova Bílého domu označil za "nic než hromadu blbostí, skrz naskrz". "Portrét prezidenta v této knize je v naprostém rozporu se skutečností, se zkušeností těch, kteří s ním spolupracují," řekl také Miller. Zároveň kritizoval bývalého Trumpova poradce Stevea Bannona, kterého Wolf v knize obsáhle cituje.

Miller se v rozhovoru velice rozohnil a kritizoval zpravodajství CNN a také moderátora Jakea Tappera za tlak, který na něj ve svých otázkách vyvíjí. Tapper pak náhle rozhovor ukončil se slovy: "Myslím, že jsem už promrhal dost času svých diváků."

Pompeo se v pořadu Fox News Sunday na otázku o knize na chvíli odmlčel, protože, jak řekl, je to "absurdní otázka". "Toto pochází od lidí, kteří prostě ještě nepřijali fakt, že prezident Trump je prezidentem Spojených států, a mně je jich líto...," prohlásil Pompeo.

Bannon si už sype popel na hlavu a od knihy dává ruce pryč. Nelibost prezidenta vyvolal tím, že vylíčil jako "vlastizrádnou" a "nevlasteneckou" schůzku v newyorské Trump Tower z června 2016. Zúčastnila se jí skupina lidí blízkých Trumpovi, včetně jeho syna Donalda, a ruská advokátka Natalja Veselnická.

Dnes Bannon vydal prohlášení, v němž ujišťuje o své podpoře Trumpovi a zároveň oceňuje prezidentova nejstaršího syna jako "vlastence a dobrého člověka". Vyjadřuje zároveň politování nad tím, že jeho "opožděná reakce na nepřesné informování ohledně Dona juniora odvrátilo pozornost od historických úspěchů prezidenta v prvním roce" jeho působení ve funkci šéfa státu.

Související

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

Více souvisejících

Donald Trump Mike Pompeo CIA Michael Wolff (novinář kniha o Trumpovi) USA (Spojené státy americké) CNN Stephen Miller (poradce Trumpa) Steve Bannon

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 43 minutami

před 52 minutami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Zemřel zakladatel a výrazná osobnost ODS Miroslav Macek

Ve věku 79 let zemřel zakladatel a bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Podle serveru Novinky zemřel ve středu po krátké a těžké nemoci.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy