Melanie Trumpová je populárnější než americký prezident, ukázal průzkum

Washington - Zatímco popularita amerického prezidenta Donalda Trumpa klesá podle průzkumů strmě dolů, jeho manželka si vede poměrně dobře. Melania Trumpová už dokonce v popularitě svého manžela předčila. O průzkumu informovala americká televizní stanice CNN.

První dáma Spojených států Melania Trumpová předběhla v průzkumech popularity svého manžela, prezidenta jedné z velmocí Donalda Trumpa. Průzkum CNN ukázal, že ženu prezidenta pozitivně vnímá 47% Američanů. Donalda Trumpa ovšem pouhých 40% dotazovaných.

Melania Trumpová měla stabilní úroveň popularity po celou dobu roku 2017, nejvyššího bodu dosáhla v březnu, kdy si dobře vnímalo 52% lidí. Tímto způsobem si notně polepšila oproti roku 2016, kdy jí věřilo jen 36% obyvatel USA.

Negativní mínění má v současnosti o Melanii Trumpové 37% dotázaných, její manžel je však na tom podstatně hůře. Ten se nelíbí 55% obyvatel země. Paradoxní je, že i když Melania není Američankou, vnímají ji lépe právě rození Američané. Přistěhovalci se o ní v dobrém vyjadřovali jen ve 23% případů.

Pro CNN tento výzkum provedla společnost SSRS. Anketa probíhala v lednu a vzorek čítal 1005 obyvatel Spojených států.

Dodejme, že popularita Donalda Trumpa neustále klesá. Již minulý rok v lednu vyplynulo z výzkumů deníku Washington post a televize ABC, že je Trump nejméně oblíbeným prezidentem v dějinách země.

S jeho nízkou popularitou souvisí i fakt, že by republikáni mohli ztratit při volbách do Kongresu většinu v obou komorách parlamentu. Volby proběhnou na začátku listopadu. Půjde v nich o obsazení Sněmovny reprezentantů a třetiny Senátu.

Související

Melania Trumpová (foto: Toglenn)

Melania Trumpová se ve videu rozloučila s rolí první dámy

Melania Trumpová se krátce před koncem prezidentského mandátu svého chotě rozloučila s Američany a shrnula své působení první dámy. Ve videu Američany vyzvala, aby se věnovali svým vášním a pamatovali si, že násilí není nikdy řešením. V proslovu se první dáma zmínila o svém manželovi pouze jednou, upozornila dnes agentura AFP.

Více souvisejících

Melania Trumpová Donald Trump USA (Spojené státy americké) průzkumy Ankety

Aktuálně se děje

před 21 minutami

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

před 38 minutami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 5 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Jednání o příměří není ztraceno. Hamás se vrátí do Káhiry, dorazí i ředitel CIA

Delegace palestinského militantního hnutí Hamás odešla z jednání o dočasném příměří v Pásmu Gazy, která se koná v egyptském hlavním městě Káhiře, ale vrátí se na další rozhovory v úterý, uvedla agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy