Střelec z Floridy předloni zveřejnil hrůzné video. Nepředstavuje riziko, rozhodly úřady

Miami - Policisté se podle listu South Florida Sun Sentinel setkali s Nikolasem Cruzem již v září 2016. Dospěl však tehdy k závěru, že nepředstavuje velké riziko a není jej třeba monitorovat. Mladý muž ve středu postřílel na střední škole ve floridském Parklandu 17 lidí.

Cruzem v září 2016 zveřejnil na sociálních sítích video, na němž si pořezal paži a hovořil o tom, že si chce koupit střelnou zbraň. Policie se zabývala tím, zda nepředstavuje nebezpečí pro své okolí. Nakonec konstatovala, že se mu dostává odpovídající péče od psychologů a od parklandské školy, kterou tehdy navštěvoval.

V Parklandu mezitím probíhají další pohřby dětí, které se staly oběťmi jeho krvavého činu. Někteří z rodičů vzkázali zákonodárcům, že je na čase zasadit se o zpřísnění pravidel pro držení automatických zbraní.

Podobná slova zněla také na shromáždění stovek odpůrců volného prodeje střelných zbraní, kde promluvilo i několik studentů z parklandské školy. "Nebyli jste tam. Nevíte, jaký to byl pocit. Zbraně dávají těmhle odporným lidem schopnost zabíjet jiné lidské bytosti. Tohle je o zbraních a o všech lidech, jejichž životy náhle skončily kvůli zbraním," vzkázala zákonodárcům jedna z přeživších studentek Carly Novellová.

Americká média se však shodují, že šance na zpřísnění zbraňových zákonů je vzhledem k vlivu lobby majitelů zbraní a neochotě vládnoucích republikánů velmi malá.

Související

Nikolaus Cruz (útočník z Floridy)

Útočník z Floridy Cruz dostal za vraždu 17 lidí ve škole doživotí

Floridský soud dnes udělil doživotní trest vězení bez možností propuštění Nikolasovi Cruzovi, který ve škole ve městě Parkland na Floridě v roce 2018 zastřelil 17 lidí. Podle agentury AP neměla soudkyně Elizabeth Schererová na výběr, protože již dříve porota odmítla udělit čtyřiadvacetiletému střelci trest smrti.
Nikolaus Cruz (útočník z Floridy)

Střelec ze školy na Floridě má podle poroty dostat doživotí

Porota v procesu s Nikolasem Cruzem, který v roce 2018 ve střední škole na Floridě zabil 17 lidí, doporučila doživotní trest bez možnosti předčasného propuštění. Informovala o tom agentura AP. Porota se podle ní jednomyslně nedohodla na trestu smrti.

Více souvisejících

Nikolas Cruz (útočník z Floridy) střelba ve škole na Floridě (14. 2. 2018) USA (Spojené státy americké)

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 27 minutami

před 1 hodinou

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy