Máš padáka! První dáma USA propustila z úřadu svou nejlepší kamarádku

Washington - Melania Trumpová dala výpověď své dlouholeté přítelkyni, která pracovala pro Bílý dům coby zvláštní zaměstnanec. Stephanie Winstonová Wolkoffová byla najata pár týdnů před inaugurací Donalda Trumpa.

Americká první dáma Melania Trumpová propustila svou dlouholetou přítelkyni v reakci na částku, kterou dostala za přípravu inaugurace prezidenta Trumpa. Winstonová Wolkoffová měla na starost přípravu uvítacích akcí, prvních setkání a podobně. "Oslava" vítězství Donalda Trumpa prý stála neuvěřitelných 33 miliónů dolarů (682 miliónů korun), což bylo dvakrát více, než kolika stála inaugurace Baracka Obamy.

New York Times uvedl, že se prezident Trump nad obrovským účtem zhrozil. Mluvčí první dámy Stephanie Grishamová uvedla, že kancelář přerušila smlouvu s paní Wolkoffovou. "Děkujeme za její tvrdou práci a přejeme ji všechno nejlepší," dodala. 

New York Times před dvěma týdny uvedl, že firma WIS Media Partners, kterou Wolkoffová založila poté, co ji její přítelkyně Melania Trumpová uvedla do funkce, utratila za inauguraci dvakrát více peněz, než kolik vynaložil tým Baracka Obamy. Odvolaná pracovnice však vysoký účet hájila. I po vyhazovu tvrdí, že s první dámou zůstaly velmi dobré kamarádky a že jí kdykoli pomůže, ale bezplatně. "Na svou práci jsem hrdá," uvedla Wolkoffová.

 

Související

Více souvisejících

Melania Trumpová Bílý dům USA Donald Trump prezidentská kampaň

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy