Americká policie dopadla nahého maniaka, která v neděli střílel v kavárně

Nashville - Americká policie dnes dopadla muže podezřelého z nedělní vraždy čtyř lidí v kavárně Waffle House poblíž Nashvillu ve státě Tennessee. Při útoku devětadvacetiletého Travise Reinkinga byli podle policie zraněni další čtyři lidé. Podle úřadů je muž, který měl při zadržení u sebe zbraň, zřejmě duševně chorý.

Reinking začal v noci na neděli střílet na zákazníky kavárny na nashvillském předměstí útočnou puškou AR-15. Nejdřív zastřelil dva lidi na parkovišti před podnikem a pak začal pálit uvnitř. Tři lidé byli mrtví na místě, čtvrtý člověk zemřel v nemocnici. Muž postřelil další dvě osoby, které jsou ve vážném, avšak stabilizovaném stavu. Dva další lidé mají nespecifikovaná zranění. Útočníka odzbrojil duchapřítomný host kavárny, ale pachateli se podařilo utéct.

Nashvillská policie dnes na twitteru informovala, že Reinking byl zadržen nedaleko svého bydliště. U sebe měl batoh, v němž policisté našli pistoli a náboje. Při zatýkání se nebránil. Policistům odmítl ke svému činu cokoli říci.

Šéf nashvillské policie Steve Anderson předtím novinářům řekl, že motiv útočníka zůstává nejasný. Zatímco z místa činu prchl zcela nahý, při zatýkání byl oblečen.

Podle policie několik dní před činem ukradl z místní prodejny automobilů vůz BMW, který byl později objeven u jeho domu.

Reinking je úřadům známý již z dřívějška. Loni v létě byl zadržen v zakázaném pásmu u Bílého domu. Prostor odmítal opustit s tím, že chce mluvit s prezidentem Donaldem Trumpem. Po incidentu mu policie pozastavila právo držet střelné zbraně. V květnu 2016 si Reinking policii stěžoval, že ho obtěžuje světoznámá americká zpěvačka Taylor Swiftová, která mu prý odposlouchává telefon. Výzvy policie, aby se nechal vyšetřit u lékařů, údajně vytrvale odmítal.

Související

Soud v USA, ilustrační foto

Přelomový rozsudek. V USA půjdou za mříže rodiče školního střelce

Ve Spojených státech amerických padl další přelomový rozsudek. Soud v úterý na nejméně deset let poslal do vězení rodiče teenagera, který vraždil na škole v americkém státě Michigan. Informovala o tom agentura AP. Dnes sedmnáctiletý Ethan Crumbley v listopadu 2021 zastřelil čtyři spolužáky na střední škole v Oxford Township nedaleko Detroitu. 

Více souvisejících

Střelba v USA Travis Reinking (střelec z Nashville) Policie USA

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

Facebook a Instagram bude vyšetřován EU

Facebook a Instagram budou podrobeny vyšetřování Evropské unie kvůli možnému porušení pravidel pro moderování obsahu, sdělili čtyři lidé deníku Politico.

Zdroj: Radovan Majer

Další zprávy