Do Bílého domu zavítala celebrita Kardashianová, řešila s Trumpem milost pro "drogovou babičku"

Washington - Celebrita amerických televizních reality show Kim Kardashianová ve středu navštívila Bílý dům, aby se u prezidenta Donalda Trumpa přimluvila za ženu odsouzenou na doživotí kvůli drogovým deliktům. Třiašedesátiletá Alice Marie Johnsonová už za mřížemi strávila přes dvacet let. Podmínečně z rozhodnutí soudu být propuštěna nesmí.

Setkání s Kardashianovou potvrdil sám Trump na twitteru. "Skvělá schůzka s Kardashianovou-Westovou, hovořili jsme o vězeňské reformě a o odsouzených," napsal šéf Bílého domu. Po schůze s prezidentem Kardashianová, manželka rapera Kanye Westa, novinářům řekla, že jednání "vypadalo dobře". Advokát Johnsonové prohlásil, že je teď na Trumpovi, zda udělením milosti "Johnsonové zachrání život".

S jejím příběhem se Kardashianová seznámila na twitteru. Johnsonovou v roce 1997 soud potrestal doživotím za desítky drogových transakcí v Memphisu, v nichž šlo o velké objemy kokainu. Odvolání i žádosti o zmírnění trestu byly neúspěšné. Bývalý prezident Barack Obama žádost o milost zamítl.

O výši trestu Johnsonové, která nebyla nikdy předtím trestána, se brzy objevily pochyby. Žena se za své činy omluvila a vyjádřila lítost. Zda Trump žádosti Kardashianové vyhoví, není známo. Mnozí o tom ale pochybují, protože prezident se už během volební kampaně přimlouval za co nejpřísnější tresty pro drogové dealery.

Související

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

Více souvisejících

Donald Trump Kim Kardashian USA (Spojené státy americké)

Aktuálně se děje

před 14 minutami

před 38 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko tvrdí, že provedlo útok na štáb operačního velení ukrajinských ozbrojených sil

Rusko podle tamních médií dnes oznámilo, že jeho armáda provedla útok na štáb operačního velení jižního uskupení ukrajinských ozbrojených sil. Informaci zveřejnilo ministerstvo obrany v Moskvě v souvislosti s průběhem války proti Ukrajině, Kyjev zatím tuto zprávu nekomentoval.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy