Trumpovy zálety? Vypovídal šéf bulváru, jeho sejf byl plný kompromitujících dokumentů

Washington - Vydavatel bulváru National Enquirer má slíbenou beztrestnost za to, že policistům poskytl informace o platbách za mlčení předaných údajným milenkám Donalda Trumpa. Ve čtvrtek to napsal list Wall Street Journal (WSJ).

Vydavatel David Pecker je dlouholetým blízkým přítelem Trumpa a Michaela Cohena, bývalého prezidentova právníka, který v úterý o pozadí transakce vypovídal před soudem v New Yorku.

Trump údajně Cohenovi před volbami v roce 2016 uložil, aby statisíce dolarů Stormy Daniels a modelce Karen McDougalové nechal vyplatit. 

Podle WSJ se už Pecker s vyšetřovateli setkal a informace jim výměnou za beztrestnost poskytl. Jeho vydavatelství se na předání finančních částek Cliffordové i McDougalové podílelo, aby pomohlo zajistit jejich mlčení. Příběh McDougalové Pecker přímo koupil, ale na žádost Cohena nepublikoval.

Částky, které Cohen za mlčení vyplatil, mu nahradila společnost Trump Organisation. Prezident tvrdí, že finance pocházely z jeho kapsy a nikoli z volebních fondů. Trump Organization podle médií částku pro Cohena vyúčtovala jako zálohovou platbu na právní služby, což by podle federální prokuratury mohl být podvod, neboť Cohen neměl s Trumpovou společností uzavřenou žádnou smlouvu o zálohách.

Deník The New York Times napsal, že newyorská prokuratura kvůli vyplacení peněz za mlčení nevylučuje trestní stíhání Trump Organization a jejích dvou předních činitelů. 

Pecker údajně v redakci svého listu ukrýval dokumenty s kompromitujícími informacemi nejen na Trumpa, ale i na jiné americké celebrity. Obsah sejfu byl velkým zdrojem Peckerova vlivu. 

Když vyšlo najevo, že jeho list hrál důležitou roli v umlčení údajných Trumpových milenek, dostal podle agentury AP Pecker strach, že se obsah tajného sejfu může obrátit proti němu. Několik týdnů před Trumpovou inaugurací v lednu 2017 dokumenty z úkrytu odstranil a buď je zničil nebo ukryl jinde.

Související

Jeff Bezos, zakladatel Amazon

Vydírání Bezose intimními fotkami? Bulvár se ohradil proti nařčení

Společnost American Media, Inc. (AMI), která vlastní bulvární list National Enquirer, odmítla obvinění zakladatele a šéfa internetového obchodu Amazon Jeffa Bezose z vydírání. Bezos tvrdí, že National Enquirer se ho snažil vydírat hrozbou zveřejnění intimních fotografií, které údajně poslal své přítelkyni.
Jeff Bezos, zakladatel Amazon

Bezos obvinil bulvár National Enquirer, hrozil mu zveřejněním pikantních fotek

Zakladatel a generální ředitel internetového obchodu Amazon Jeff Bezos obvinil majitele bulvárního listu National Enquirer, že se ho snažil vydírat hrozbou zveřejnění "intimních fotografií", které údajně Bezos poslal své přítelkyni. Na svém blogu šéf Amazonu uvedl, že mateřská společnost listu American Media Inc (AMI) chtěla, aby veřejně prohlásil, že zprávy listu o něm nejsou politicky motivované. Na blogu se Bezos zmiňuje o spojení AMI s prezidentem USA, Donald Trump se přátelí s šéfem AMI Davidem Peckerem.

Více souvisejících

National Enquirer David Pecker (bulvárník) Donald Trump Michael Cohen (právník) Stephanie Clifford (Stormy Daniels) The Trump Organization

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Policie ČR

Sebevrah ve Zlíně nepřežil pád v obchodním centru

Tragédie se v pátek odpoledne stala v obchodním centru ve Zlíně, kde došlo k pádu člověka. Muž na místě podlehl zraněním, která utrpěl. Případem se zabývá policie. Vše zatím nasvědčuje tomu, že šlo o sebevraždu.

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

Teroristé Hamásu

Hamás chce uzavřít dohodu, pokud Izrael zastaví válku v Gaze

Palestinské militantní hnutí Hamás oznámilo svou neúčast na dalších jednáních během probíhající války v Pásmu Gazy, je však připraveno uzavřít úplnou dohodu včetně výměny unesených rukojmí a vězněných zajatců, pokud Izrael své tažení v pobřežní enklávě zastaví, uvedla agentura Reuters.

včera

Aktualizováno včera

včera

Úrokové sazby: Snazší začátky v investování díky vyšším úrokům u XTB

Úrokové sazby: Snazší začátky v investování díky vyšším úrokům u XTB

Svět investic rozhodně není jednoduchý, zejména v začátcích proto může být složité se zorientovat. Vždy je důležité se dobře informovat, než se do investování pustíte. Nicméně díky praktickým službám mohou být vaše první kroky jednodušší. Právě ty nabízí broker XTB. Jednou z výhod, které jistě oceníte, jsou vyšší úroky z vašich neinvestovaných prostředků.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Zeman chtěl po Fialovi abolice, potvrzují odtajněné dokumenty

Bývalý prezident Miloš Zeman chtěl ve funkci zastavit stíhání i v případech úniku informací Bezpečnostní informační služby (BIS) a skartace zprávy o explozích ve Vrběticích. Zjistil to server iRozhlas.cz, který získal dosud utajenou korespondenci. Zemanovi ale zřejmě šlo především o beztrestnost kancléře Vratislava Mynáře.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy