Záhadně zemřel Colin Kroll (†34), tvůrce populární aplikace HQ Trivia

Ve 34 letech zemřel spolutvůrce platformy Vine na sdílení krátkých videí a populární herní aplikace HQ Trivia Colin Kroll. Policie v neděli našla jeho tělo v jeho newyorském bytě poté, co ji o provedení kontroly požádala Krollova přítelkyně. Příčina smrti není jasná, bulvární web TMZ však hovoří o možném předávkování drogami, protože u těla se podle jeho zdrojů našlo vybavení spojené s užíváním omamných látek.

Kroll se ve světě nových technologií proslavil poté, co před několika lety společně se svým podnikatelským partnerem Rusem Yusupovem vytvořil platformu Vine pro sdílení šestisekundových videí.

Sociální síť Twitter tuto službu v roce 2012 převzala za 30 milionů dolarů (přes 680 milionů korun), před dvěma lety pak oznámila konec jejího provozu. Kroll s Yusupovem poté založili firmu Intermedia Labs a v roce 2017 spustili úspěšnou mobilní hru HQ Trivia.

Colin #Kroll, co-founder of HQ Trivia, is found dead at his New #York apartment https://t.co/jrS6Yg006R pic.twitter.com/JG0lOohW96

— Jenkers News (ENG) (@jenkers_en) 16. prosince 2018

"Dnes jsme se dozvěděli o úmrtí našeho přítele a zakladatele Colina Krolla, a s hlubokým smutkem mu dáváme sbohem," citovala televize CNN prohlášení společnosti HQ. "Naše myšlenky jsou v této nesmírně obtížné chvíli s jeho rodinou, přáteli a blízkými," pokračovalo vyjádření mluvčího.

Yusupov svému kolegovi a příteli vzdal hold na twitteru. "Navždy si jej budu pamatovat pro jeho laskavou duši a veliké srdce. Dělal svět a internet lepším místem. Odpočívej v pokoji, bratře," napsal.

We learned today of the passing of our friend and founder, Colin Kroll, and it's with deep sadness that we say goodbye. Our thoughts go out to his family, friends and loved ones during this incredibly difficult time.

— HQ Trivia (@hqtrivia) 16. prosince 2018

Média spekulují o tom, že příčinou Krollovy smrti bylo drogové předávkování. CNN uvádí, že v důsledku propadu v popularitě HQ Trivia údajně ve společnosti Intermedia Labs v poslední době panoval neklid. Web Recode na začátku listopadu přinesl informaci, že Kroll vytlačil Yusupova z pozice výkonného ředitele, při nástupu do čela firmy se ale Kroll potýkal s interní stížností na "nevhodné a neprofesionální chování".

Colin Kroll (HQ Trivia) úmrtí USA (Spojené státy americké) internet PC

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy