Ivanka Trumpová na twitteru popřála matce k sedmdesátinám. Prezident zapomněl?

První manželka současného amerického prezidenta Ivana Trumpová ve středu oslavila 70. narozeniny. Její dcera Ivanka jí k jubileu popřála na sociálních sítích Twitter a Instagram, kde zveřejnila fotografii z dětství v objetí matky. Britský bulvární deník Daily Express si všímá, že Donald Trump prostřednictvím twitteru své bývalé ženě negratuloval.

"Mami, ohromuješ všechny, kdo tě znají, a jsi pro ně zdrojem radosti," napsala Ivanka, která působí v Bílém domě jako poradkyně svého otce. "Mám tě hrozně ráda! Všechno nejlepší! (nebo jak ty říkáš: nikdy starší, jenom to trvá déle, než se ráno člověk nachystá!)," doplnila v příspěvku s fotografií ze svého dětství.

Mom, You are a source of joy and wonder to all who know you. I love you very much! Happy birthday! (or in your own words “never older, it just takes longer getting ready every morning!) xx ? pic.twitter.com/1c466lwqVK

— Ivanka Trump (@IvankaTrump) 20. února 2019

Ivana Trumpová, za svobodna Zelníčková, se narodila 20. února 1949 ve Zlíně. S pozdějším americkým prezidentem se setkala v roce 1976, když pracovala jako modelka, svatba se konala o rok později. Sňatek ukončil rozvod v roce 1992 po Trumpově románku s bývalou Miss státu Georgia Marlou Maplesovou.

V rozhovoru s britskou televizí ITV Ivana před časem uvedla, že Trump se k ní v manželství nikdy nechoval špatně a že oba zůstali přáteli. Po rozvodu nicméně Trumpová vysoudila na exmanželovi 25 milionů dolarů či několik nemovitostí a její majetek se nyní počítá v miliardách dolarů. Trump se s ní také soudil kvůli jejímu románu For Love Alone (Sama na lásku), spor však skončil vzájemným urovnáním.

V poslední době se Ivana Trumpová nadále věnuje psaní a různým podnikatelským aktivitám. Její zatím poslední knihou je publikace s názvem Raising Trump (2017, Jak vychovat Trumpa), v níž odhaluje svůj život v komunistickém Československu, manželství a bouřlivý rozvod s Trumpem i výchovu společných dětí: Ivanky, Donalda juniora a Erica.

Související

Ivana Trumpová, autor: Christopher Peterson

FBI prověřovala Trumpovou a její vazby na Československo

Americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) prováděl začátkem 90. let kontrarozvědné vyšetřování Ivany Trumpové. Prověřoval informace o možných vazbách první manželky bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa v jejím rodném Československu. Informovala o tom agentura Bloomberg, která získala výňatek vyšetřovacího spisu.
Ivana Trumpová, autor: Christopher Peterson

V New Yorku se lidé rozloučili s náhle zesnulou Ivanou Trumpovou

V New Yorku se dnes konal pohřeb Ivany Trumpové, československé rodačky a první manželky bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa. Ten jí přišel uctít památku i se svou nynější chotí Melanií. Trump se připojil ke třem dětem, které s Ivanou má - Donaldu juniorovi, Erikovi a dceři Ivance s manželem.

Více souvisejících

Ivana Trumpová Ivanka Trumpová Donald Trump Prezident USA USA (Spojené státy americké)

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 7 minutami

před 7 minutami

před 8 minutami

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Ukrajina odpálila na Krym rakety ATACMS. Americká munice už pomáhá

Ruská protivzdušná obrana zničila čtyři rakety dlouhého doletu, které ukrajinské síly odpálily na poloostrov Krym. Oznámilo to v sobotu ráno ruské ministerstvo obrany, podle něhož šlo o střely ATACMS dodané Spojenými státy.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy