Trumpův finanční skandál: Porušoval německé zákony vědomě?

Americký prezident Donald Trump se dnes ohradil proti nedělnímu článku listu The New York Times, podle něhož experti banky Deutsche Bank chtěli v letech 2016-2017 požádat německou finanční policii o prověření transakcí firem kontrolovaných Trumpem a jeho zetěm. Vnitřní systémy německé banky prý signalizovaly možnou nezákonnou aktivitu, žádost ale nakonec odeslána nebyla. Trump v reakci označil novináře z The New York Times za nepřátele lidu.

Žádost Deutsche Bank o prověření podezřelých transakcí Trumpových podniků měla být z iniciativy expertů na postih praní špinavých peněz odeslána vyšetřovatelům německého ministerstva financí, napsal newyorský list. Vedení německé banky, která firmám Trumpa a jeho zetě Jareda Kushnera poskytovala miliardové půjčky, doporučení expertů nevyslyšelo a žádost se nikdy na ministerstvo nedostala, uvedl deník.

Trump ve svém dnešním tweetu pochválil Deutsche Bank jako velmi dobrý a vysoce profesionální ústav, napsal ale, že měl jako podnikatel tolik peněz, že žádné banky nepotřeboval. "Mainstreamová média nikdy nebyla víc korupční a pomatená, než jsou dnes. Falešné zpravodajství je ve skutečnosti tou největší zprávou ze všech, jsou to doopravdy nepřátelé lidu," napsal prezident.

O povaze podezřelých Trumpových transakcí The New York Times nemá žádné podrobnosti. Přinejmenším některé z nich byly prý založeny na opakovaném převádění peněz na účty jiných zámořských firem a jednotlivců, což experti banky považovali za podezřelé. Realitní podnikatelé ale podle newyorského deníku takové transakce občas provádějí, aniž by se dopouštěli protiprávního jednání.

Související

Joe Biden

Biden a Trump se utkají ve dvou prezidentských debatách

Americký prezident Joe Biden a jeho pravděpodobný republikánský vyzyvatel v listopadových volbách Donald Trump se utkají ve dvou televizních debatách. Biden na ně vyzval Trumpa ve středu a on tuto výzvu okamžitě přijal. Informovala o tom agentura AFP.

Více souvisejících

Donald Trump Německo Deutsche Bank

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Požár průmyslové budovy v Kladně. Více než sto hasičů ho dostalo pod kontrolu

Více než sto hasičů zasahovalo ve čtvrtek u požáru průmyslového objektu ve středočeském Kladně. Z místa události se nad město valil hustý černý dým. Hasičům se v odpoledních hodinách podařilo dostat plameny pod kontrolu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy