Tropická bouře Debby má v USA první oběť

Miami - Tropická bouře Debby v neděli zasáhla americkou Floridu. Tornádo v centrální části státu zabilo jedno ženu, informuje v pondělí webový portál zpravodajské stanice CNN.

Ženu nalezli mrtvou v jejím domě ve městě Venus. Společně s ní našli také její dítě, které se zraněními převezli do nemocnice.

Další nejméně jeden člověk je nezvěstný.

Bouře přinesla do oblasti Floridy a Louisiany vydatné deště. Na několika místech hrozí záplavy. U pobřeží Alabamy bouře vyvolala silné vlnobití.

Tornáda na Floridě zničila nejméně čtyři domy a přerušila dodávky elektrického proudu. Obyvatele některých floridských oblastí úřady vyzvaly k evakuaci.

Kvůli silnému větru byl uzavřen most přes záliv Tampa Bay, spojující město St. Petersburh s oblastmi na jihovýchodě.

Podle meteorologů se Debby v neděli večer nacházela zhruba 180 kilometrů od floridského města Apalachiocola. Její větry se pohybovaly rychlostí 60 kilometrů za hodinu.

Tropická bouře Debby, která se zformovala v noci na sobotu, v neděli narušila těžbu ropy a plynu v Mexickém zálivu.

Meteorologové předpokládají, že bouře v následujících dnech zesílí a může způsobit rozsáhlé škody. Nejsou si však jistí, jakým směrem bude bouře postupovat. Očekávají ale, že bouře koncem týdne zasáhne Texas.

Související

Ilustrační foto

Tropická bouře hatí Vánoce na Filipínách, tisíce lidí evakuovány

Tisíce obyvatel Filipín musí kvůli blížící se tropické bouři změnit vánoční plány a opustit své domovy. Úřady v centrální části země vyzvaly k evakuaci pobřežních oblastí, velké množství lidí rovněž uvázlo v přístavech, trajekty totiž kvůli větru a dešti přerušily provoz, napsala agentura AFP.
Hurikán

Na hurikánem zdevastované Bahamy se řítí tropická bouře

Tlaková níže poblíž Baham dnes zesílila na tropickou bouři a dostala označení Humberto. Na severozápadní část karibského souostroví, která byla před pouhými dvěma týdny zpustošena hurikánem Dorian, přinesla větry o síle až 64 kilometrů za hodinu i množství srážek. Dnes o tom informovala agentura AP, podle níž bouře zřejmě zamíří nad oceán a vyhne se pobřeží Spojených států.

Více souvisejících

Tropická bouře

Aktuálně se děje

před 38 minutami

Česko na hokejovém MS

Po Finech a Norech si Češi poradili i s dalším severským soupeřem. Kousající Dány přehráli 7:4

Čeští hokejisté si spravili chuť po posledním zápase, ve kterém museli skousnout první prohru, když nestačili na Švýcary až na nájezdy a tentokrát v základní hrací době si došli pro tři body v zápase s Dánskem. Jednalo se tak o třetího severského soupeře ve skupině A po Finsku a Norsku a podobně jako v těchto obou předešlých případech i tentokrát Češi vyhráli. První dvě třetiny sice bylo znát, že Dánsko není poslední léta nejoblíbenější soupeř českého národního týmu a i v tomto zápase nepříjemně dotahovalo a až do stavu 3:3 se hrál vyrovnaný duel. Ve třetí třetině se ale rozvolnila stavidla natolik, že umožnila Čechům vstřelit další čtyři branky, zatímco Dánové se do konce zápasu zmohli už jen na jednu trefu. 

před 55 minutami

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 6 hodinami

Aktualizováno před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Izraelská armáda oznámila, že zabila vysoce postaveného velitele Hizballáhu

Izraelská armáda ve středu oznámila, že při úterním útoku na jihu Libanonu zabila vysoce postaveného velitele libanonského šíitského hnutí Hizballáh. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy