Krutý osud: Maminka tří dětí se vdala, druhý den zemřela

Iowa - Statečná žena (37) pětkrát porazila rakovinu, zákeřná nemoc ji dostala pouhý jeden den poté, co se provdala za svého dlouhodobého partnera. Zůstaly po ní tři malé dcery.

Mindi Jo Flanaganové z Iowy v roce 2008 diagnostikovali rakovinu prsu, po dvojité mastektomii přišla rakovina vaječníků. Zákeřnou nemoc pětkrát porazila, ona se ale pokaždé vrátila. Nakonec jí lékaři řekli, že jí zbývá 6 týdnů života.

Maminka tří malých dcer si proto sestavila seznam, co chce ještě do smrti stihnout. Poslední položkou na něm byla svatba. Jen několik hodin poté, co řekla ano svému dlouholetému partnerovi Joe Bakalarovi, rakovině podlehla.

"Byl to hořkosladký," řekla její sestra shellie. "Byla tak šťastná. Vstala a tancovala s tatínkem a se svým novomanželem. Bylo to krásné. Doufali jsme, že se stane další zázrak, ale osud jí ho nedopřál."

Mindi, která má s Joem dceru Savannu (6) a z předchozího vztahu devítiletá dvojčata, diagnostikovali rakovinu vaječníků v posledním stádiu minulý rok. Po sérii chemoterapií a ozařování jí lékaři řekli, že jí zbývá měsíc a půl až tři měsíce.

"Nevěděl jsem, kolik času ještě má, ale chtěl jsem jí dát najevo, jak moc mi na ní záleží, proto jsem ji požádal o ruku," řekl Jo smutně KCCI. Kromě svatby ještě Mindi napsala pro své dcery přání k narozeninám na každý rok až do jejich osmnáctin.

Související

Více souvisejících

USA (Spojené státy americké) svatba nemoci

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Hackeři, ilustrační foto

Hackeři nabourali web KGB, zveřejnili nabídky na spolupráci z Česka

Hackeři, sympatizující s opozicí vůči běloruskému prezidentu Alexandru Lukašenkovi, úspěšně pronikli na server tajné politické policie KGB a zveřejnili online 40 000 udání, včetně nabídek dobrovolné spolupráce, a to i od Bělorusů žijících v zahraničí, včetně Česka.

včera

Satelit, ilustrační foto

Estonsko obvinilo Rusko z rušení GPS signálů

Estonsko obvinilo Rusko z porušování mezinárodních pravidel ohledně vzdušného prostoru tím, že ruší signály navigačního systému GPS. Estonský ministr zahraničí Margus Tsahkna plánuje tuto záležitost projednat se svými partnery v NATO a Evropské unii. Informuje o tom agentura Reuters.

včera

včera

včera

Pálení čarodějnic

Pálení čarodějnic dříve a dnes. Jak se změnil tento zvyk napříč historií?

Poslední dubnovou noc nazývali naši předci nocí Filipojakubskou a spojovali ji s mnohými pověrami a zvyky, které převážně souvisely s lidovou vírou v existenci čarodějnic. Proto se také později začalo v souvislosti s 30. dubnem hovořit o pálení čarodějnic. Jak se podoba lidového svátku během historie proměnila? 

včera

Evropská Unie

Další odchod z EU? Šance jsou malé, neodejde Polsko ani Maďarsko

Odborníci z Polska vyjádřili názor, že pravděpodobnost tzv. polexitu, tedy vystoupení Polska z Evropské unie, je velmi nízká. Tento postoj zazněl v úterý, krátce před oslavami 20. výročí vstupu země do EU, informuje agentura PAP. Podobně nízká je i šance na vystoupení Maďarska.

včera

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

včera

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

včera

včera

včera

včera

včera

Při lyžování v rakouských horách zahynul Čech

V pondělí tragicky zahynul 66letý Čech při lyžování v rakouském horském středisku Kaprun. Uvedla to agentura APA, která uvádí, že Čech nepřežil srážku s 53letým Nizozemcem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy