Brutální poprava trosečníků na moři? Objevily se nové, šokující podrobnosti

Suva - V případu amatérského videa, které zachycuje chladnokrevnou popravu trosečníků na otevřeném moři, se objevily nové informace. Námořnictvo Fidžijských ostrovů oznámilo, že zastřelení lidé s největší pravděpodobností nebyli Fidžané, jak se původně předpokládalo. Ve skutečnosti by se mohlo jednat o somálské piráty. Informuje server news.com.au.

Video nahrané na server YouTube zachycuje smrt čtyř trosečníků, kteří se na otevřeném moři drží trosek své lodi. Zastřelí je asijská posádka kolem proplouvajícího plavidla.

Podle překladu konverzace střelců bylo obětí zřejmě více. Jeden z nich totiž hlásí, že již zastřelil pátého člověka. Je evidentní, že střelci si popravu bezbranných trosečníků užívají. Poté, co ozbrojený muž střelí do plovoucí mrtvoly, škodolibě oznamuje: "Chcípnul podruhé!"

Psali jsme:
Drastické VIDEO: Chladnokrevná poprava trosečníků na otevřeném moři
 

Na celém případu je zarážející, že se na místě pohybovalo více lodí, jak je patrné ze záběrů. Zřejmě se jednalo o taiwanské výletní rybářské čluny.

Navzdory popiskům videa, které uvádějí, že jde o popravu rybářů z Fidži, tamní námořnictvo oznámilo, že žádní občané ostrovního státu nejsou pohřešováni. Případ však nadále vyšetřuje.

Není jasné, kde byly záběry ve skutečnosti pořízeny. Množí se spekulace, že oběti by ve skutečnosti mohly být somálskými piráty.

Související

Ilustrační foto

Mohutný cyklon Yasa zabíjel na Fidži, desítky domů jsou zničené

Mohutný cyklon Yasa, který udeřil na tichomořské souostroví Fidži, zabil nejméně dvě osoby a zničil desítky domů. Oznámily to dnes místní úřady, které ještě před jeho příchodem vyhlásily stav přírodní katastrofy a nařídily všem obyvatelům, aby si našli bezpečné místo.
Ilustrační foto

Na Fidži vyhlášen stav přírodní katastrofy. Udeřil cyklon Yasa, nejsilnější v historii země

Na tichomořské souostroví Fidži dnes udeřil mohutný cyklon Yasa, který s sebou přinesl lijáky a vichr dosahující v poryvech až 345 kilometrů za hodinu. Místní úřady vyhlásily před jeho příchodem stav přírodní katastrofy a nařídily všem obyvatelům, aby si našli bezpečné místo. Podle agentury Reuters se očekává, že Yasa bude nejsilnější bouří v historických záznamech země.

Více souvisejících

fidži Moře

Aktuálně se děje

před 32 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 7 hodinami

před 7 hodinami

včera

Vláda ČR

Vláda schválila novelu atomového zákona, pomůže urychlit výstavbu nových bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modulárních reaktorů jsou hlavními body novely atomového zákona, jejíž návrh schválila vláda na úterním jednání. Odsouhlasila i návrhy novel zákonů o rozpočtovém určení daní, o sociálních službách nebo o nemocenském pojištění a také znění úplně nového zákona o Národní rozpočtové bance. A věnovala se i pomoci mrazy postiženým ovocnářům a dalšímu antibyrokratickému balíčku.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Lipavský nechal předvolat ruského velvyslance kvůli kyberútokům

Ministerstvo zahraničí v pondělí předvolalo ruského velvyslance kvůli kybernetickým útokům na české instituce a kritickou infrastrukturu. Česko už v minulém týdnu uvedlo, že z nich podezřívá ruského státního aktéra APT28.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy