Vyřešení záhady letu MH370 je blízko: Úlomek pochází z Boeingu 777, tvrdí Malajsie

Kuala Lumpur - Náměstek malajsijského ministra dopravy Abdul Aziz Kaprawi dnes uvedl, že úlomek křídla nalezený na ostrově Réunion pocházel z Boeingu 777, tedy stejného typu jako stroj z letu MH370. Ten zmizel v březnu 2014, na palubě bylo 239 lidí.

"Číslo součástky potvrzuje, že (úlomek) pocházel z letadla Boeing 777. Je to informace od MAS (Malaysia Airlines). Informovali mě," řekl Kaprawi agentuře AFP. "Myslím, že se blížíme k vyřešení záhady letu MH370. Mohl by to být přesvědčivý důkaz, že se MH370 zřítil do Indického oceánu," dodal.

Úlomek, který je dlouhý kolem dvou metrů a který byl zřejmě vztlakovou klapkou křídla, našli ve středu v Saint-André na východě ostrova Réunion pracovníci firmy, která má na starosti čištění pobřeží.

Šéf australského úřadu pro bezpečnost dopravy (ATSB) Martin Dolan odhadl, že poslední pochybnosti, zda úlomek patřil letu MH370, by mohly být rozptýleny "během 24 hodin".

Související

Pohřešovaný letoun Boeing 777-200ER 9M-MRO

Před 10 lety zmizel let MH370 z radarů. Příbuzní žádají obnovení pátrání

Před velvyslanectvím Malajsie v Pekingu se v pátek sešli příbuzní čínských pasažérů letu MH370 společnosti Malaysia Airlines, aby společně připomněli desáté výročí stále neobjasněného zmizení letadla. Boeing 777 s 239 pasažéry na palubě, který byl na cestě z Kuala Lumpuru do Pekingu, zmizel z radarů dne 8. března 2014. I přes rozsáhlé pátrání, které bylo v historii jedním z největších, nebylo letadlo nikdy nalezeno.

Více souvisejících

Zmizelý Boeing 777 letu MH370 (březen 2014) Boeing 777 Malajsie

Aktuálně se děje

před 40 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

Facebook a Instagram bude vyšetřován EU

Facebook a Instagram budou podrobeny vyšetřování Evropské unie kvůli možnému porušení pravidel pro moderování obsahu, sdělili čtyři lidé deníku Politico.

Zdroj: Radovan Majer

Další zprávy