Scéna jako z Trosečníka: Turistu zachránili díky SOS zprávě v písku

Sydney - Britský turista udělal nejhloupější chybu v životě a ztratil se v australském pralese. Po dvou dnech bloudění ho z vrtulníku zpozorovali záchranáři. Našli ho díky nápisu HELP vyrytému v písku na břehu řeky.

Brit Geoff Keys se ztratil v australském národním parku Jardine, když opustil partu přátel a chtěl doplavat k nedalekým vodopádům. Po několika hodinách plavání se rozhodl najít zkratku skrz prales a dojít zpět do tábora pěšky. Později tohle rozhodnutí označil za jedno z nejhloupějších v životě.

"Měl jsem se jen otočit a plavat zpátky. Chtěl jsem najít zkratku v pralese. Už byla skoro tma. Neměl jsem boty. Co jsem si myslel?" uvažoval Keys nad svou chybou.

Kromě toho, že byl bosý, měl na sobě jen plavky, kraťasy a tričko. Noc strávil na neznámém místě a ráno chtěl znovu najít cestu. V zoufalství napsal do písku na břehu řeky volání o pomoc, datum a směr, kterým se vydal.

Po dvou dnech strávených v nepřístupné a nebezpečné džungli ho zachránil vrtulník, který turistu hledal na popud jeho přátel. Keys si letounu všiml a podle svých slov "skákal a mával rukama jako šílenec". Po záchraně byl s rozdrásanými chodidly rovnou převezen do nemocnice.

"Cítím se jako hlupák, i když šťastný hlupák," komentoval Keys nechtěné dobrodružství. Zážitek mu ale nezabrání v dalším cestování, už teď plánuje návštěvu Asie, Blízkého východu a Afriky.

Související

Čtyřicetiletý Joel Cauchi byl identifikován jako útočník v Bondi Junction.

Policie zná pachatele útoku v Sydney. Trpěl duševní poruchou

Australská policie identifikovala čtyřicetiletého muže, trpícího duševní poruchou, jako pachatele sobotního útoku nožem v nákupním centru Westfield Bondi Junction v Sydney, při kterém přišlo o život nejméně šest lidí. Uvedly to světové agentury s odvoláním na australskou policii. 
Policie Austrálie

Útočník ubodal v Sydney pět lidí. Podle policie mohlo jít o terorismus

Po dnešním útoku nožem v obchodním domě v Sydney zahynulo pět lidí. Několik dalších osob, včetně malého dítěte, utrpělo zranění. Útočník jednal sám a je po smrti. Australská policie, která informovala o této události agenturu Reuters, uvedla, že na místě nenalezla žádné důkazy o motivaci útočníka, ale nevyloučila možnost terorismu.

Více souvisejících

Austrálie Trosečníci

Aktuálně se děje

před 24 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Zemřel zakladatel a výrazná osobnost ODS Miroslav Macek

Ve věku 79 let zemřel zakladatel a bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Podle serveru Novinky zemřel ve středu po krátké a těžké nemoci.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy