Princ William s Kate přijeli na návštěvu Indie a Bhútánu

Dillí - Britský princ William s manželkou Kate dnes zahájil v Bombaji několikadenní návštěvu Indie a Bhútánu.

Pár, který cestuje bez dětí, se po příletu do bombajského hotelu vydal uctít památku obětí teroristického útoku z roku 2008.

Při koordinovaných útocích tehdy bylo ve městě na několika místech zabito téměř 200 lidí, k dějišti patřil také hotel Tádžmahal Palace, v němž podle britského tisku stráví William s chotí jednu noc.

Manželé později navštíví také slavné mauzoleum Tádžmahal v Ágře. Média v této souvislosti připomínají fotografii z roku 1992, na níž je zachycena Williamova matka princezna Diana, jak před tímto památníkem sedí sama.

Památník nechal postavit indický císař Šáhdžahán v roce 1648 na památku své milované manželky Mumtáz Mahal. Ta zemřela při porodu svého čtrnáctého dítěte.

Související

Král Charles III.

Karel III. vezme do Francie další dva zástupce monarchie. Kate zůstane doma

Za zlověstné signály mohou někteří Britové považovat poslední informace zevnitř monarchie. Zatímco král Karel III. se vrátil k povinnostem a chystá se dokonce do ciziny, princezna Kate, která si vyslechla stejnou diagnózu, se nadále drží v ústraní. Nebude ani součástí královské delegace do zahraničí. 
Princ William se svou rodinou

Princ William obstál v těžké zkoušce. Spekulace jeho ženě na zdraví nepřidaly

Britskou monarchií v prvních měsících letošního roku otřásly diagnózy, které si vyslechli král Karel III. a princezna Kate. U obou členů královské rodiny byla odhalena rakovina. Oporou jim samozřejmě jsou nejbližší, důležitá je zejména role prince Williama. Následník trůnu se ale s atmosférou v Británii vyrovnával dost těžce. 

Více souvisejících

Princ William Indie Vévodkyně Kate

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 2 minutami

před 42 minutami

před 53 minutami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Robert Šlachta

Přísaha a Motoristé jednají o budoucí spolupráci. Proč bořit něco, co funguje, ptá se Šlachta v rozhovoru pro EZ

Koalice Přísahy a Motoristé ve volbách do Evropského parlamentu získala dva mandáty. EuroZprávy.cz v této souvislosti oslovily předsedu hnutí Přísaha Roberta Šlachtu. Odmítl, že by jeho hnutí upozadilo svůj program kvůli spolupráci s Motoristy sobě. „Nikola Bartůšek a Filip Turek spolu skvěle fungují jako tým. Nikola jako odbornice na migraci a Filip jako odborník na Green Deal a průmysl. A to jsou dvě základní témata, o které dalších pět let v Evropě půjde,“ říká. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Bürgenstock

Hrozí mírovému summitu ztráta legitimity? Obavy mají i švýcarští pořadatelé, chybí důležité mocnosti

Víkendový mírový summit přinese setkání předních světových lídrů. Velké potíže pro samotnou legitimitu události ale může přinést nepřítomnost Ruska a Číny. Mají s tím problém i samotní Švýcaři, kteří summit hostí. Česká republika naopak vůči podpoře Ukrajiny zachovává neochvějně tvrdý postoj. Svědčí o tom například 5700 ukrajinských vojáků, které v rámci různých programů vycvičili jejich čeští kolegové. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Krokodýl terorizoval odlehlou obec v Austrálii. Místní se mu krutě pomstili

Odlehlou obec na severu Austrálie dlouhodobě terorizoval krokodýl mořský. Velký plaz útočil na lidi a požíral jejich domácí mazlíčky, nakonec se dočkal kruté odplaty. Stal se totiž hlavním chodem během hostiny místních obyvatel. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy