Spolužáci jí přejí smrt: Šikanovaná dívenka volá o pomoc, sepsala petici

Sydney - Je jí teprve dvanáct let a prožívá peklo, jaké si mnozí z nás ani nedokážou představit. Spolužáci ji tak moc nenávidí, že Tayle přejí smrt. Každý den ji na chodbách šikanují, nadávají a sexuálně obtěžují. Škola ale přivírá před problémem oči a dívka tak prosí o pomoc veřejnost.

"Mé jméno je Tayla a s pomocí maminky jsem vytvořila petici," píše statečná dívenka, která se každý den potýká s neskutečnou nenávistí a násilím ze strany svých spolužáků.

"Jsem nejméně populární dítě na škole a ostatní mi ze života dělají peklo," popisuje dále Tayla, která dochází do školy Dysart State High School v Queenslandu.

"Každý den mi nadávají do tlouštíků, podivínů či ošklivek a říkají mi, že bych se měla zabít. Házejí se mnou o zem, prohrabují mi batoh, zničili mi i koloběžku, na které jsem jezdila do školy," stěžuje si Tayla, která je prý často i terčem studentů z jiných ročníků, s nimiž ani jinak nepřichází do styku.

Tím ale její utrpení nekončí. Šikana je tak hrozivá, že spolužáci po ní házejí různé věci a celé si to filmují. Jeden kluk ji prý i sexuálně obtěžuje. "Dává mi různá neslušná sexuální jména a šíří o mně zvěsti, které tu ani nemůžu psát, protože jsou příliš sexistické. Pronásleduje mě a směje se mi, že dělám všechny ty zvrhlé věci, které nedělám," svěřila se zničená dívenka.

Ačkoli to několikrát hlásila učitelům, nikdo jí nechce pomoct. Už si neví rady a proto sepsala petici (zde), kterou chce předat vládě. "Můj život je peklo. Jediné, o co vás prosím, je podpis mé petice," žádá dívka. Doufá, že škola přestane ignorovat všechny tyto problémy a ochrání i ostatní případné oběti šikany. Tyranům to prý nemůže stále procházet.

Související

Více souvisejících

šikana škola Austrálie

Aktuálně se děje

před 39 minutami

Evropská Unie

Další odchod z EU? Šance jsou malé, neodejde Polsko ani Maďarsko

Odborníci z Polska vyjádřili názor, že pravděpodobnost tzv. polexitu, tedy vystoupení Polska z Evropské unie, je velmi nízká. Tento postoj zazněl v úterý, krátce před oslavami 20. výročí vstupu země do EU, informuje agentura PAP. Podobně nízká je i šance na vystoupení Maďarska.

před 1 hodinou

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

před 2 hodinami

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Rusové zasáhli Oděsu raketami. Čtyři mrtví, 20 zraněných

Podle náčelníka Oděské regionální vojenské správy Olega Kipera, došlo večer 29. dubna k ruskému raketovému útoku na Oděsu. Vyžádal si oběti a zraněné.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy