Hrozná nemoc: Chlapec se pomalu mění ve strom

Bangladéš - Je mu teprve sedm let, ale už si toho hodně vytrpěl. Ripon Sarker trpí vážným kožním onemocněním, které způsobuje, že se jeho kůže pomalu mění v kůru stromů.

Že s chlapečkem není něco v pořádku, si rodiče všimli, už když mu byly tři měsíce. Lékaři mu diagnostikovali tzv. epidermodysplasia verruciformis, tedy nemoc, která spočívá v abnormální vnímavosti k lidským papilomavirům. Ta způsobuje růst šupinatých bradavic.

Chlapec se poprvé dostal do nemocnice až letos v srpnu, rodina je totiž tak chudá, že si léčbu nemůže dovolit. Ripon kvůli vážné nemoci nemůže chodit, sám se ani nenají. Lékaři v Dhaka Medical College Hospital v Bangladéši ale věří, že brzy přijdou na to, jak tuto zákeřnou chorobu zastavit, anebo ještě lépe vyléčit.

"Největším problémem je, že nedokážeme odlišit bradavice od jeho prstů, jakmile se nám to ale podaří, pokusíme se chlapci pomoct sérií operací," řekla plastická lékařka Samanta Lal Sen. "Chlapci také chybí správné živiny a jeho fyzický vývoj tak byl značně omezený. Rodina mu je kvůli špatné finanční situaci nemohla dopřát. Před operací musíme nasadit správnou výživu," dodala.

Související

Marian Jurečka

Stát zakáže vychovávat děti výpraskem. Trestat za to ale rodiče nebude

Připravovaná novela zákona by měla podle ministra práce Mariana Jurečky odlišit výchovu dětí od domácího násilí. I přes uzákonění nepřípustnosti fyzických trestů v rámci novely by však pravděpodobně neměly být stanoveny tresty pro rodiče, kteří budou stále používat výchovný výprask.

Více souvisejících

Děti, dětské nemoci

Aktuálně se děje

před 6 minutami

před 37 minutami

před 46 minutami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Zemřel zakladatel a výrazná osobnost ODS Miroslav Macek

Ve věku 79 let zemřel zakladatel a bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Podle serveru Novinky zemřel ve středu po krátké a těžké nemoci.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy