Muslimka dlouhých 18 let podváděla úřady. Předstírala, že je svobodná matka, aby získala výhody

Sydney – Australská verze serveru Yahoo informuje o velmi pokryteckém příběhu. Žena předstírající, že je strádající matka samoživitelka, roky těžila z výhod poskytovaných státem. A to i přesto, že její manžel-podnikatel vydělával dohadem asi 1 milion dolarů ročně.

Rebecca Khodraghaová si vzala svého muže Khaleda v roce 1991. Problém spočívá v tom, že měli pouze islámský obřad a tak své manželství úřadů nikdy neoznámili a nezaregistrovali je.

Od roku 1999, tedy celých 18 let, manželé žijí v sociálním bydlení, které získali od státu z fondu veřejného bydlení. Muslimka totiž až doteď tvrdila, že je „matka samoživitelka, která se vlastními silami pokouší postarat o svou rodinu".

Psali jsme: Pozor: Šíří se podvodné inzeráty s pronájmy bytů, poškození jsou z celé ČR Internetový podvodník okrádal přítelkyni a její babičku, přišel si na desítky tisíc korun  

Jak ale zjistil australský kanál 7 News, Khaled provozuje elektrikářskou firmu a jeho odhadovaný příjem je asi 1 milion dolarů ročně. Pár také vlastní dvě další nemovitosti. V roce 2000 koupili dům ve městě Lakemba, o dva roky později pak získali nemovitost v Greenacre.

„Nejde jen o to, že podvádí daňové poplatníky. Podvádí také lidi v nouzi,“ zlobí se Paul Vevers, mluvčí úřadu sociálního bydlení. Dodal, že se úřady od ženy pokusí získat zpětně nájemné, které měla platit. Odhadem půjde o tisíce dolarů.

Psali jsme: Slovenská čarodějnice uhranula muže. Platil tisíce eur za nesmysly Muž se vydával za manažera slavných sportovců, policie hledá podvedené oběti  

Matka dvou dětí byla podle médií odhalena díky anonymnímu tipu. Byla usvědčena z podvodu a dosouzena na tři měsíce domácího vězení. Proti rozhodnutí se ale odvolala.

Server Yahoo v té souvislosti uvádí, že podle údajů úřadů na sociální bydlení čeká až 60 tisíc rodin, některé dokonce déle než 10 let. V letech 2010 až 2016 byly v souvislosti se sociálním bydlením odhaleny podvody, které stát připravily asi o 8,8 milionů dolarů. „Není tu žádné perfektní řešení, ale vláda je odhodlána poskytnout ubytování pro co nejvíce lidí, kteří čekají na sociální bydlení,“ dodal Vevers.

Související

Ilustrační foto

Ptačí chřipka se dál šíří na lidi. Austrálie hlásí první případ, USA druhý

Ve Spojených státech byl od konce března potvrzen druhý případ ptačí chřipky u člověka po kontaktu s infikovanými dojnicemi. Oznámilo to ve středu americké Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC), píše agentura Reuters. V Austrálii potvrdili první případ přenosu subtypu viru ptačí chřipky A(H5N1) na člověka. Došlo k němu v nejmenším a nejhustěji obydleném státě Viktorie, informovala ve středu televize ABC News

Více souvisejících

Austrálie podvod Sociální bydlení

Aktuálně se děje

před 14 minutami

před 45 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Donald Trump

V určitém bodě nastane bod zlomu, varuje Trump

Bývalý americký prezident Donald Trump uvedl, že by přijal domácí vězení nebo pobyt ve vězení. Prohlásil to poté, co jej soudní porota v New Yorku uznala vinným v kauze uplácení a falšování obchodních záznamů. Tvrdí však, že takový trest by veřejnost jen těžko přijala, informovala agentura Reuters.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Teroristé Hamásu

Co bude po konci války v Gaze? Izrael má jasný plán

Izrael nesouhlasí s tím, aby hnutí Hamás nadále vládlo v Pásmu Gazy, a to ani během procesu ukončování tamní války. Toto stanovisko vyjádřil v neděli izraelský ministr obrany Joav Galant, který uvedl, že Izrael zkoumá alternativy vůči vládě této islamistické organizace, uvedla agentura Reuters.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Záchranné složky zasahují v Liberci po úderu blesku do stromu. (2.6.2024) Prohlédněte si galerii

Drama v Liberci: Nové informace o pacientech, které v Liberci zasáhl blesk

V nemocniční péče se po nedělním úderu blesku během bouřky v zámeckém parku v libereckých Vratislavicích nakonec ocitlo 22 lidí. Na místě včera zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Policie po ukončení zásahu uvedla, že zdravotníci pečují ve třech nemocnicích o 18 pacientů.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

včera

Severní Korea (KLDR)

Severní Korea přestane s posíláním balónů s odpadky. Jih ale varovala

KLDR v neděli oznámila, že dočasně přestane s posíláním balónů s odpadky přes hranici do Jižní Koreji. Komunistická diktatura nicméně varovala souseda, že se k této praxi vrátí, pokud Soul bude na její území posílat další aktivistické letáky namířené proti severokorejskému režimu.

včera

Bojové vozidlo pěchoty M2A4E1 Bradley.

VIDEO: Dvě ruská obrněná vozidla zničena americkým Bradleym

Bojové vozidlo pěchoty Bradley, darované Spojenými státy ukrajinské armádě, mělo zničit dva ruské obrněné transportéry na východní Ukrajině. Ukazují to nové záběry, které se objevily po oznámení Kyjeva o intenzivních bojích na východní frontě.

včera

Rusko utrpělo „nejvyšší měsíční“ ztráty od začátku války

Ukrajinské ministerstvo obrany v sobotu uvedlo, že ruské síly na Ukrajině ztratily v květnu 38 940 vojáků, což je podle Kyjeva nejvyšší měsíční ztráta od zahájení Ruské invaze na Ukrajinu od února 2022.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy