Okolí sopky Agung se vylidňuje. 135 tisíc evakuovaných, hrozba erupce na nejvyšším stupni

Jakarta - Počet evakuovaných z okolí sopky Agung na indonéském ostrově Bali stále roste, už jich je 135 tisíc. Jsou pro ně připraveny dostatečné zásoby jídla, pití a léků, mnozí ale mají strach, že se do svých domovů ještě dlouho nebudou moci vrátit.

Úřady minulý týden vyhlásily v oblasti kolem sopky nejvyšší stupeň varování a doporučily, aby se místní obyvatelé a turisté nezdržovali v okruhu do 12 kilometrů kolem kráteru.

Lidé žijící v blízkosti sopky byli evakuováni do sousedních vesnic, kde spí ve stanech, ve školách a na úřadech. Jeden z místních zemědělců se Reuters svěřil s obavou, že láva mu zničí dům a živnost. "Nevím, co budu dělat pokud mi erupce zničí dům. Nevím, kde budou spát moje děti. Mohu se jen modlit," řekl.

Loni Bali navštívilo téměř pět milionů turistů, zejména z Austrálie, Číny a Japonska. Mnoho lidí si však v poslední době kvůli sopečné aktivitě začalo cestu na Bali rozmýšlet. Varování turistům kvůli sopce vydala řada států, včetně Austrálie a Singapuru. Ministerstvo turismu na Bali však vydalo zprávu, v němž potenciální návštěvníky ubezpečuje, že jim nebezpečí nehrozí a lety na Bali přerušeny nebyly. "S výjimkou oblasti kolem sopky Agung je ostrov bezpečný. Vyzýváme turisty, aby Bali nadále navštěvovali," stálo v prohlášení.

Související

Ilustrační foto

Letiště na Bali obnovilo provoz, hrozba výbuchu sopky Agung ale trvá

Jakarta - Dnes odpoledne místního času (ráno SEČ) byl obnoven provoz na mezinárodním letišti na indonéském ostrově Bali. Otevření dopravního uzlu umožnila skutečnost, že oblaka popela ze sopky Agung změnila směr. V oblasti však stále platí nejvyšší stupeň varování před případnou velkou erupcí.

Více souvisejících

sopka Agung (Bali) indonésie Turisté sopky

Aktuálně se děje

před 29 minutami

před 38 minutami

před 1 hodinou

před 4 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy