Policie v Sydney na párty zatkla 65 lidí kvůli drogám

Sydney - Policie v Sydney v noci na dnešek podnikla protidrogový zátah na obří taneční párty, která se konala v Olympijském parku. Zatčeno a obviněno bylo celkem 65 lidí, tři osoby skončily kvůli předávkování v nemocnici, informoval dnes zpravodajský server news.com.au.

Na párty nazvané State of Trance, jejíž 18. ročník se konal od deváté hodiny večerní do pěti ráno místního času, se sešlo téměř 13.000 lidí. Za mixážním pultem se vystřídala řada slavných dýdžejů, mezi nimi například Armin Van Buuren. Ten na úvod svého vystoupení vzdal poctu kolegovi Aviciimu, který zemřel 20. dubna v Ománu ve věku pouhých 28 let.

Policie obvinila většinu zadržených z držení drog, mezi kterými převažovala extáze. Deset z nich ale bylo obviněno také z distribuce drog. Zdravotníci na párty ošetřili 45 lidí a tři mladíci ve věku od 18 do 22 let skončili kvůli předávkování v nemocnici. Jejich stav je podle lékařů stabilní.

Velitel zasahující policejní jednotky Gus Viera označil výsledky zátahu za "alarmující". "Nepřestává mě udivovat, kolik lidí ignoruje veškerá varování - nejen zdravotní o možných následcích, ale také viditelnou přítomnost policie - a rozhodnou se vzít si s sebou na podobnou akci nelegální drogy," dodal.

"Máme policisty u všech vchodů, kteří příchozí prohledávají kvůli nelegálním látkám. Máme na místě policejní psy cvičené na vyhledávání drog. A přesto si lidé stále myslí, že mohou pronést narkotika a nikdo je nezastaví," uvedl Viera.

Související

Čtyřicetiletý Joel Cauchi byl identifikován jako útočník v Bondi Junction.

Policie zná pachatele útoku v Sydney. Trpěl duševní poruchou

Australská policie identifikovala čtyřicetiletého muže, trpícího duševní poruchou, jako pachatele sobotního útoku nožem v nákupním centru Westfield Bondi Junction v Sydney, při kterém přišlo o život nejméně šest lidí. Uvedly to světové agentury s odvoláním na australskou policii. 
Policie Austrálie

Útočník ubodal v Sydney pět lidí. Podle policie mohlo jít o terorismus

Po dnešním útoku nožem v obchodním domě v Sydney zahynulo pět lidí. Několik dalších osob, včetně malého dítěte, utrpělo zranění. Útočník jednal sám a je po smrti. Australská policie, která informovala o této události agenturu Reuters, uvedla, že na místě nenalezla žádné důkazy o motivaci útočníka, ale nevyloučila možnost terorismu.

Více souvisejících

Austrálie Policie Austrálie Drogy

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy