Záhada letu MH370 objasněna? Našel jsem ho, raduje se expert

Britský technologický expert Ian Wilson se domnívá, že nalezl díky Google Maps ztracený let MH370. Muž prohlašuje, že se mu podařilo letoun, který v roce 2014 zmizel s 239 lidmi na palubě, objevit ve vysoko oblasti kambodžské džungle.

Obrázky z Google Maps zobrazují obrys velkého letadla. Jak ale poukazuje server Fox News, může jít v podstatě jakékoliv letadlo. Wilson je však přesvědčen o pravosti svých závěrů a říká, že zamýšlí navštívit ono místo, aby vyřešil jedno z největších tajemství v historii letectví.

„Podle měřítek na Google to má asi 69 metrů, ale zdá se, že mezi ocasem a zadní částí letadla je mezera. Je to jen o něco větší, ale je tu mezera, která by to asi vysvětlila,“ tvrdí údajný nálezce letu MH370.

They say it is the missing plane MH370 #mh370 pic.twitter.com/aIi0eL1DKx

— Kit Yen (@ikyent) 5. září 2018

Let MH370 se ztratil i s posádkou a cestujícími na cestě z Kuala Lumpuru do Pekingu 8. března 2014. V červenci letošního roku zveřejnila malajská vláda závěry svého vyšetřování a přiznala, že stále neví, co se s osobním letadlem stalo.

Navzdory milionům dolarů vynaložených k nalezení letadla, Wilson věří, že odhalil trosky tak, že strávil „hodiny" hledáním v internetových mapách. „Byla jsem tam (na Google Earth), pár hodin támhle, několik hodin tady. Pokud to sečtete, strávil jsem hodiny hledáním místa, kam se letadlo mohlo zřítit. A nakonec vidíte místo dopadu letadla. Je to ta nejzelenější a nejtmavší část, kterou vidíte,“ dodal.

V reakci na tuto zprávu čínská vláda použila společnost Space View, aby se zaměřila na vytyčenou vysokohorskou oblast jihovýchodní Asie. A když se na místo určené Wilsonem zaměřil satelit, přišlo velké zklamání.

Firma tvrdí, že v džungli neexistují žádné známky žádného letadla - nejméně ze všech toho patřícího malajské letecké společností, které je pohřešováno od března 2014

Space View na twitteru napsal: „Zúčastněné strany a svědci poprosili Space View, aby se na místo zaměřil. Tak jsme zkontrolovali tři snímky, natočené v roce 2015, 2016 a 2018 z našeho archivu. Sorry, žádné letadlo tam není.“

Související

Pohřešovaný letoun Boeing 777-200ER 9M-MRO

Před 10 lety zmizel let MH370 z radarů. Příbuzní žádají obnovení pátrání

Před velvyslanectvím Malajsie v Pekingu se v pátek sešli příbuzní čínských pasažérů letu MH370 společnosti Malaysia Airlines, aby společně připomněli desáté výročí stále neobjasněného zmizení letadla. Boeing 777 s 239 pasažéry na palubě, který byl na cestě z Kuala Lumpuru do Pekingu, zmizel z radarů dne 8. března 2014. I přes rozsáhlé pátrání, které bylo v historii jedním z největších, nebylo letadlo nikdy nalezeno.

Více souvisejících

Zmizelý Boeing 777 letu MH370 (březen 2014) Malaysia Airlines

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 3 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy