V Číně popravili Jacka Rozparovače. Brutálně mrzačil těla obětí

V Číně byl ve čtvrtek popraven muž, který mezi lety 1988 a 2002 zabil jedenáct žen a dívek. V médiích byl označován jako čínský Jack Rozparovač, protože těla svých obětí často mrzačil. Zadržen byl v srpnu 2016 na základě testu DNA.

Kao Čcheng-jung byl ženatý a měl dvě děti. Svou první oběť zabil v květnu 1998, ve stejném roce, kdy se narodil jeho syn. Podle stanice BBC byla tehdy obětí 23letá žena, které útočník zasadil 26 bodných ran. Modus operandi se u dalších vražd podobal. Obětí se většinou stávaly mladé ženy, které žily o samotě. Podle stanice CNN se Kao přiznal k zabití deseti žen a jedné dívky, té bylo teprve osm let.

Často si vybíral ženy, které byly oblečené v červených šatech. Následně je sledoval domů, kde je znásilnil a zabil. Počínal si přitom velmi brutálně, oběti měly podříznutý krk nebo mnohočetná bodná zranění.

Některá těla následně zohavil. Podle informací čínských médií jim často odřezával části pohlavních orgánů. Deník South China Morning Press citoval zdroj obeznámený s průběhem soudu, který řekl, že Kao „pro uspokojení své touhy potupit a poskvrnit těla, mnoho z nich poškodil a zneužil.“

Kao vraždil převážně v okolí města Paj-jin v provincii Kan-su. V době, kdy bylo jeho řádění na vrcholu, se tamní ženy bály samy chodit po ulici, tvrdí BBC. Útoky přestaly v roce 2002, policie však stále nebyla schopná pachatele vypátrat a zatknout. Nakonec pomohla náhoda, když byl Kaoův strýc zadržen pro spáchání drobného přečinu.

Po získání jeho DNA policie zjistila, že se velmi podobá vzorkům zajištěným u obětí tajemného vraha. Kriminalisté proto předpokládali, že se musí jednat o blízkého příbuzného. Díky této stopě již byli schopni získat další důkazy a Kao Čcheng-junga v roce 2016 zadržet. Po absolvování psychologického vyšetření policie stanovila, že má „podezřelý sexuální perverzi a nenávidí ženy.“

Ve vazbě se nakonec k jedenácti vraždám přiznal a v březnu 2017 byl odsouzen k trestu smrti. Není jasné, jak byl sériový vrah popraven. Častou metodou užívanou v Číně však bývá smrtící injekce, nebo poprava zastřelením.

Související

Charles Sobhraj

Sériový vrah Charles Sobhraj alias Had je na svobodě. Vznikla o něm řada filmů i knih

Z nepálského vězení byl dnes ráno po téměř 20 letech propuštěn mnohonásobný zločinec a odsouzený vrah Charles Sobhraj. Osmasedmdesátiletý Francouz přezdívaný Had, o němž vznikl stejnojmenný seriál na streamovací službě Netflix, má podle policie na svědomí až 20 vražd západních turistů spáchaných v 70. letech minulého století v Asii. Sobhraj dnes nastoupil do letadla, které míří do Francie; podle agentury Reuters to potvrdil personál letiště v Káthmándú.

Více souvisejících

Sérioví vrazi Peking Jack Rozparovač Čína Vražda Kao Čcheng-jung

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy