Na Maledivách zemřel český důchodce, zřejmě se utopil

V sobotu odpoledne bylo v laguně jednoho z maledivských ostrovů nalezeno tělo 84letého českého turisty. Maledivská média o tom informovala místní policie. Dodala, že hlášení o mrtvém muži, který se patrně utopil, dostala kolem 15:15 místního času (11:15 SEČ). Tělo Čecha bylo převezeno do nemocnice v hlavním městě Malé.

Mluvčí ministerstva zahraničí Michal Bucháček informaci o úmrtí českého občana na Maledivách potvrdil. "Poskytujeme konzulární pomoc, jaká je v těchto případech obvyklá," uvedl.

Na Maledivách v letošním roce zemřeli už čtyři zahraniční turisté. Šestašedesátiletý muž z Jižní Koreje, jenž pobýval ve stejném areálu, se utopil minulou středu při šnorchlování. Předtím se při koupání v moři utopil filipínský pár, který na Maledivách trávil líbánky.

Tyto události přiměly ministerstvo cestovního ruchu k zahájení inspekcí a přezkumu předpisů, píše místní tisk.

Související

Klimatické změny

Neplnění klimatických závazků ostatními zeměmi může pro Maledivy znamenat zkázu

Neplnění klimatických závazků ostatními zeměmi světa může pro Maledivy znamenat zkázu. Agentuře AP to dnes řekla místní ministryně životního prostředí Aminas Šaunaová. Politička doufá, že na nadcházejícím klimatickém summitu v Glasgow země přijmou přísnější klimatické závazky. Podobné obavy o budoucnost v souvislosti se změnami klimatu vyjádřily už dříve i další ostrovní státy.
maledivy

Koronavirus se dostal na Maledivy. Zaměstnance letoviska patrně nakazil turista

Maledivy dnes potvrdily první dva případy nového koronaviru. Infikovaní jsou zaměstnanci turistického resortu, kteří se patrně nakazili od italského turisty, u něhož se nemoc potvrdila po návratu do vlasti. Na vyhodnocení testů na koronavirus čekají také dva francouzští turisté, kteří jevili příznaky nemoci.

Více souvisejících

maledivy češi

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 7 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 13 hodinami

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy