V Barmě se po lijácích zhroutil kus hory, počet mrtvých stoupl na 51

Počet obětí sesuvů půdy po silných deštích na jihu Barmy stoupl na 51. Uvedla to agentura Kjódó s odvoláním na záchranné složky. Další více než čtyři desítky lidí utrpěly různě vážná zranění.

Podle aktualizované zprávy hasičského sboru bylo v noci a dnes nalezeno dalších 18 těl. Pátrací a záchranné akce pokračují.

This is not related to BTSSome of the regions in Myanmar are flooded. It is very serious and dangerous to pepole. They also need help.#Myanmar pic.twitter.com/smRtwmO7dk

— JMPhoo (@jm_phoo) August 11, 2019

Sesuvy půdy nastaly v pátek ráno, když se po několika dnech prudkých dešťů zhroutila velká část horského svahu v Monském státě. Bahno pohřbilo nebo smetlo mimo jiné buddhistický klášter, 25 domů, čtyři nákladní auta a rodinný sedan.

Po celé Barmě se kvůli silným dešťům vylily řeky z břehů. Podle údajů OSN muselo své domovy v posledních týdnech opustit zhruba 89.000 lidí, mnoho z nich se ale už mohlo vrátit domů.

Související

Více souvisejících

barma Sesuv půdy neštěstí

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy