Holčičce rostla v uchu pampeliška, chirurg si musel pospíšit

Peking – Lékaři zůstali jako opaření, když zjistili, že děvčátku (16 měsíců) vyrostla v uchu pampeliška. Květina byla už 2cm vysoká a dokonce částečně rozkvetla. Malá pacientka musela rychle podstoupit operaci, protože jí hrozilo vnitřní krvácení, píše list Daily Mail.

Rodiče dívky jménem Ranran sdělili, že si jejich dcera delší dobu stěžovala na bolest v uchu, ale původně tomu nevěnovali pozornost. Když si ovšem malá Ranran začala ucho škrábat stále víc, matce to nedalo a podívala se dceři do ucha. Objevila v něm jakousi podivnou věc, kterou se různými způsoby snažila dostat ven. To se nepodařilo, a proto dceru odvezla do nemocnice.

Tam lékaři zjistila, že dívce v uchu vyrostla pampeliška, která ji ucpala zvukovod. Laryngolog Gu Qinglong prohlásil, že Ranran byla ve velkém nebezpečí. I sebemenší tlak by u ní mohl vést ke krvácení, proto musela ihned na operační sál.

Doktor zároveň sdělil, že teplo a vlhko v lidském uchu vytváření dobré podmínky pro růst či přežívání prakticky čehokoli. Minulý rok lékaři v uchu jedné Číňanky objevili pavouka, letos v červenci měla Britka v uchu červa, kterého si "přivezla" z dovolené v Peru.

Související

Růže, ilustrační fotografie

Češi šetří. Klesl zájem o objednávky kytic on-line

Prodejci květin, které ČTK oslovila, sledují po uvolnění protiepidemických opatření pokles zájmu o objednávky kytic přes internet. Lidé se vracejí do kamenných prodejen, i když někteří zákazníci u on-line nákupů zůstávají. V souvislosti s růstem životních nákladů některá květinářství zaznamenala pokles prodejů i snížení útraty. Přestože na Den matek, který letos připadá na 8. května, prodejci květin čekají vyšší zájem, zákazníci kytice častěji poptávají na Valentýna či Mezinárodní den žen (MDŽ).
Růže, ilustrační fotografie

Zájem o rozvoz květin je na MDŽ větší než na Valentýna

Květiny v e-shopech s rozvozem na dnešek, na který připadá Mezinárodní den žen (MDŽ), za poslední dva týdny objednalo podle analýzy společnosti Shoptet zhruba třikrát více Čechů než na začátku února, tedy před Valentýnem. V běžných měsících kupuje květiny on-line v průměru 30.000 mužů, před MDŽ je to až 140.000.

Více souvisejících

Květiny lékaři Čína

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy