Pokud nebudete věřit v islám, zemřete, vzkazuje muslimský duchovní

Praha - Izraelská nezisková organizace MEMRI zveřejnila na konci minulého roku video, v němž kuvajtský duchovní vysvětluje, že otroctví je součástí je islámu, protože jedině tak naučí ženy a děti islámské víře.

Kuvajtský muslimský duchovní Saalim bin Sad at-Taweel na videu, které zveřejnila izraelská nezisková organizace MEMRI, hovoří o tom, že když se mluví o džihádu ve jménu Alláha, tak to znamená bojovat ve jménu Alláha. Připomíná, že džihád ve jménu Alláha znamená boj. "Pokud by byl islám velbloudem, pak džihád ve jménu Alláha by byl vrcholem jeho hrbu. Prorok Mohammed ho nazýval vrcholem islámu. Bezpochyby patří mezi nejlepší formy bohoslužby. Zahrnuje oběť duše a peněz a velké úsilí si zaslouží velkou odměnu," vysvětluje ve videu duchovní.

Saalim bin Sad at-Taweel ve své řeči uvádí, že existuje jak obranný džihád a ofenzivní džihád. Obranný džihád znamená ochranu sebe samotného, k čemuž dotyčný nepotřebuje fatvu, protože se může bránit jakýmkoli způsobem. Když se aplikuje ofenzivní džihád, znamená to dobývání nepřátelského území a jejich podrobení se islámu. "Pokud odmítnou konvertovat k islámu, jsou nuceni zaplatit daň z hlavy džizju. Pokud odmítnou i to, jsou zabiti. Toto je ofenzivní džihád," uvedl at Taweel.

Duchovní zdůraznil, že hlavním cílem džihádu ve jménu Alláha je nastolení monoteismu, dokud všechna náboženství nebudou spadat pod Alláha. Důvodem, proč bojují, je rozšíření islámu. Al-Taweel se zmínil o tom, že pokud někdo brání rozšiřování islámu mezi všechny lidi, které stvořil Alláh, tak se s ním může válčit, aby se islám mohl rozšířit. "Neděláme to kvůli penězům, kvůli rozšíření muslimských zemí nebo abychom nad nimi převzali kontrolu. Děláme to proto, aby se z nich stali muslimové," míní muslimský duchovní. 

Kuvajtský muslim vyzdvihl přednost islámu: ženy a děti nepřátel nejsou zabity, ale stanou se z nich otroci, aby mohly konvertovat k islámu. "Někteří se snaží toto tvrzení ignorovat a říkají, že žádné otroctví v islámu není. Jak to můžou říct? Je to psané v koránu," brání islámskou víru a otroctví teolog Saalim bin Sad at-Taweel. Tento duchovní vystupoval i v USA a v Evropě, kde přednášel muslimským komunitám. Duchovní vystudoval islámské právo a teologii v Saúdské Arábii, Kuvajtu a Pákistánu.

Související

Muslimky v burce, ilustrační fotografie

Tálibán ženám v Afghánistánu zakázal leteckou dopravu bez mužského doprovodu

Afghánské hnutí Tálibán dál zpřísňuje pravidla týkající se žen, v pátek jich několik desítek nesmělo na kábulském letišti nastoupit na palubu letadel, protože cestovaly bez mužského doprovodu. Informovala o tom dnes agentura AP. Zákaz se dotknul i žen s dvojím občanstvím, které se vracely domů do zahraničí, uvedl nejmenovaný afghánský činitel.
Mešita

Úřady na severu Francie zavřely mešitu, kázání podle nich podněcovaly nenávist

Francouzské úřady dnes nařídily uzavření mešity ve městě Beauvais, protože tamní kázání podle nich podněcovaly nenávist, vyzývaly k násilí a obhajovaly džihád. Svatostánek v Beauvais, zhruba 100 kilometrů severně od Paříže, se musí rozhodnutí úřadů podřídit do 48 hodin, bude zavřený šest měsíců, uvedla AFP s odvoláním na prefekturu.

Více souvisejících

islám Kuvajt Muslimové Korán

Aktuálně se děje

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

Vláda ČR

Vláda schválila novelu atomového zákona, pomůže urychlit výstavbu nových bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modulárních reaktorů jsou hlavními body novely atomového zákona, jejíž návrh schválila vláda na úterním jednání. Odsouhlasila i návrhy novel zákonů o rozpočtovém určení daní, o sociálních službách nebo o nemocenském pojištění a také znění úplně nového zákona o Národní rozpočtové bance. A věnovala se i pomoci mrazy postiženým ovocnářům a dalšímu antibyrokratickému balíčku.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Britové řeší čínský hackerský útok, zatímco je Si Ťin-pching v Evropě

Čína je podle informací Sky News zodpovědná za hackerský útok, při němž došlo k nabourání počítačového systému britského ministerstva obrany a úniku personálních údajů zaměstnanců úřadu. Vláda má v úterý o incidentu informovat poslance. Věc vyšla najevo v době, kdy je čínský prezident Si Ťin-pching na návštěvě v Evropě. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy