Saúdská Arábie zadržela 13 teroristů IS, chystali atentát na bezpečnostní složky

Saúdskoarabské úřady dnes zatkly 13 lidí, kteří chtěli v království spáchat teroristické útoky, informovala saúdskoarabská agentura SPA. V neděli Rijád oznámil, že se bezpečnostním složkám podařilo zabránit teroristickému útoku na severu země.

K plánování útoku se přihlásila teroristická organizace Islámský stát (IS). Terčem atentátu měla být budova bezpečnostních složek v centrální provincii Rijád, asi 250 kilometrů od hlavního města.

Bezpečnostní složky oznámily, že usmrtily čtyři teroristy z IS, kteří plánovali nedělní útok. Podle televize Al-Arabíja u sebe útočníci měli poloautomatické zbraně a výbušniny. Tři policisté byli lehce zraněni.

Saúdská Arábie zintenzivnila na svém území boj proti terorismu po sérii útoků na přelomu tisíciletí. Teroristické incidenty se v této zemi stávají zřídka, tažení proti radikálům však podle agentury Bloomberg pokračuje. Začátkem měsíce bezpečnostní složky usmrtily dva útočníky na východě země.

Související

Ramzan Kadyrov

Hamás odmítá jednat o propuštění rukojmích. Postavil se za něj Kadyrov i Saúdská Arábie

Ismail Haniyeh, šéf politického úřadu Hamásu, uvedl, že nebude jednat s Izraelem o zajatých rukojmích, dokud boje neskončí. "Informovali jsme všechny strany, které nás kontaktovaly ohledně nepřátelských zajatců zadržovaných odbojem, že toto téma nebude otevřeno před koncem bitvy," říká. "A bude to jen za cenu, kterou odpor přijme," dodal. Za radikální hnutí se postavil Írán, čečenský vůdce Ramzan Kadyrov i Saúdská Arábie.

Více souvisejících

Saúdská Arábie Islámský stát (IS) Terorismus v Saúdské Arábii

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 32 minutami

před 32 minutami

před 33 minutami

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Ukrajina odpálila na Krym rakety ATACMS. Americká munice už pomáhá

Ruská protivzdušná obrana zničila čtyři rakety dlouhého doletu, které ukrajinské síly odpálily na poloostrov Krym. Oznámilo to v sobotu ráno ruské ministerstvo obrany, podle něhož šlo o střely ATACMS dodané Spojenými státy.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy