Klauni napadli Francii. Brutálně útočí na kolemjdoucí

Montpellier - Na různých místech po celé Francii útočí na kolemjdoucí v ulicích násilníci převlečení za klauny. Děje se tak poté, co se na sociálních sítích objevily výzvy k těmto útokům přicházející ze Spojených států. Napsal to web deníku Le Parisien.

Poslední incident a nejspíš dosud nejnásilnější se udál v noci na dnešek ve městě Montpellier na jihu Francie, kde muž v masce klauna zasadil 30 ran železnou tyčí pětatřicetiletému muži.

Policie v sobotu také na jihu Francie zatkla 14 nezletilců, kteří v převlečení za klauny a vyzbrojeni pistolemi, noži a baseballovými pálkami vylekali obyvatele města Agde.

Ve zdejším departementu Hérault se v noci na dnešek na různých místech stali obětí "strašících klaunů" také tři řidiči, kteří podali žaloby na neznámé pachatele. Již v pondělí v tamním městě Marseillan mladík s maskou "agresivního klauna" poškodil na ulici jednomu řidiči auto.

Jev se šíří po Facebooku a objevil se, i když v menší míře, i v oblasti Paříže a na severu země. Například v Pas-de-Calais byl odsouzen k šesti měsícům vězení devatenáctiletý muž, který v převlečení za klauna vyhrožoval kolemjdoucím klackem, který se podobal dlouhému noži.

Související

Více souvisejících

Francie napadení Klauni

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy