Člen kapely Eagles of Death Metal se omluvil za výrok k atentátům

Paříž - Frontman kapely Eagles of Death Metal Jesse Hughes ve středu řekl, že členové ostrahy pařížské koncertní síně Bataclan museli být komplicové atentátníků. Včera se za svůj výrok omluvil.

Hughes řekl stanici Fox Business Network, že se dozvěděl, že šest členů ostrahy klubu se v osudný den nedostavilo do práce. "Zdá se tak zřejmé, že měli důvod, aby se v práci neukázali," řekl.

Majitelé koncertní síně proti Hughesovu výroku protestovali. Zakládající člen rockové kapely podle nich vznesl "závažná a pomlouvačná obvinění", i když "všechna dosud shromážděná svědectví dokazují profesionalitu a odvahu" členů ostrahy Bataclanu.

Hughes později na facebookové stránce kapely Eagles of Death Metal požádal za odpuštění. Obvinění označil za nepodložená. "Hanba je stoprocentně moje," dodal s tím, že trpí neustálými nočními můrami a s tragickým zážitkem se snaží vyrovnat pomocí terapie.

Související

Salah Abdeslam

Ve Francii skončil soud s obžalovanými z teroru v Paříži v listopadu 2015

Ve Francii dnes skončil měsíce trvající proces s osobami obžalovanými z útoků, při kterých 13. listopadu 2015 v pařížském hudebním klubu Bataclan a na dalších místech zemřelo 130 lidí. Hlavní obviněný Salah Abdeslam naposledy zopakoval, že udělal chyby, ale není vrah. Soud se naposledy sejde ve středu večer, kdy oznámí verdikt, informovala AFP.

Více souvisejících

Teroristické útoky v Paříži (13. 11. 2015) skupina Eagles of Death Metal

Aktuálně se děje

před 19 minutami

před 1 hodinou

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 6 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy