Rok 2017 podle Nostradama? Jedno proroctví je obzvláště děsivé

Londýn – Francouzský filosof Michel de Nostredame zvaný častěji Nostradamus sice žil už v 16. století a je už 450 let mrtvý, jeho příznivci a fanoušci však věří, že i přesto dokázal předpovědět některé události, jako byl teroristický útok z 11. září 2001, vzestup Adolfa Hitlera či vítězství Donalda Trumpa v amerických volbách. Další proroctví by se pak mohla splnit už v dalším roce.

Po roce plném překvapení a politických rozrušení, se věřící znovu podívali na Nostradamovy spisy ve snaze předpovědě, co nás v příštím roce čeká. Některé z „předpovědí" teď přináší britský server Express.

V roce 2017 by se podle vykladačů věštcových spisů mohlo stát hned několik zásadních věcí. Čína by například mohla udělat odvážné kroky k vyléčení „ekonomické nerovnováhy" na světě s dalekosáhlými dopady, tvrdí Nostradamovi fanoušci.

Podle dalšího proroctví by pak Itálie mohla čelit finančním těžkostem spojeným s rostoucí nezaměstnaností a půjčkami. Je tak pravděpodobné, že se z této středomořské země stane „epicentrum" nové krize eurozóny. Země podle všeho zažije ekonomické otřesy a prohlubující se bankovní krizi.

„Aktuální supervelmoc", což je podle mnohých odkaz na USA, by se v roce 2017 měla proměnit v neovladatelnou a nekompetentní zemi. V lednu přitom do svého úřadu nastoupí nově zvolený prezident Donald Trump.

Další proroctví předpovídá nové příměří mezi Ruskem a Ukrajinou, kterému budou USA oponovat, ale které bude mít podporu ze strany EU.

V Latinské Americe se vlády podle předpovědi budou pohybovat směrem od levicových politik, což pomůže připravit půdu pro potenciální občanské nepokoje.

Nejděsivější z údajných proroctví je pak „horká válka" kvůli globální oteplování a klesajícím zdrojům. Největší hrozbu by měl představovat terorismus a biologická válka.

Související

Z rukou lze údajně věštit osud, budoucnost i odhadnout povahu člověka

Lze spolehlivě věštit z křišťálové koule? Návod, jak se stát vědmou

Je jasnovidectví opravdu pouze pro šarlatány a podvodníky, anebo na něm něco je? Lze spolehlivě pohlédnout do budoucnosti za pomocí křišťálové koule? Vědmy a věštci namítají, že většina lidí tento způsob předvídání věci budoucích zpochybňuje, jelikož při prvním i druhém čtení nic nevidí, a tudíž si okamžitě začnou myslet, že naletěli podvodníkům.

Více souvisejících

věštby zajímavosti

Aktuálně se děje

před 18 minutami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

Zdroj: Lucie Žáková

Další zprávy