Islámský stát přestřelil. Vyhrožuje, že zabije malého prince George ve škole

Londýn - Obyvatelé Velké Británie jsou vzteky bez sebe poté, co Islámský stát na sociálních sítích, kde rekrutuje své džihádisty, pohrozil, že zabije malého následníka britského trůnu, prince George. Lidé poukazují na to, že princ George je teprve dítětem a neměl by být zatahován do bojů mezi vládou a teroristy.

Pomocí aplikace Telegram zanechali teroristé zakódovanou zprávu, ve které vyhrožovali, že ani "členové britské královské rodiny nebudou ušetření". Extrémisté pak ke vzkazu připojili fotku malého prince George, který letos oslavil teprve čtvrté narozeniny, jak stojí poblíž své školy Thomase Battersea na jihu Londýna.

Občané velké Británie nejsou z hrozby nadšení a na sociálních sítích, jako je Twitter, dávají najevo své rozhořčení. "Vyhrožují princi Georgovi? Vždyť je to jen dítě! Co se to s lidmi děje?!" napsal jeden z uživatelů. Ostatní mu přikyvují a dodávají, že výhrůžka je až nechutná a nemístná.

Jiní zase nezapomněli zkritizovat bezpečnostní služby, že nic pořádného nedělají, když je v ohrožení život malého dítěte. Většina přispěvatelů je pak rozzuřená právě z toho důvodu, že malý princ je i přes svůj urozený původ pořád chlapec jako všichni ostatní a rozhodně by neměl figurovat v žádných hrozbách a politice.

Britská vojenská služba zesílila své kontroly na sociálních sítích, autora výhrůžka však nedokázala vystopovat. Barry Spielman, jehož firma sleduje síť telegram už přes šest let, tvrdí, že hrozbu nelze přehlížet a brát na lehkou váhu. Podle jeho slov Islámský stát plní naprostou většinu svých zakódovaných zpráv a jen málokdy pošle něco, co nemyslí vážně.

Lidé žijící a pracující v okolí základní denní školy Thomase Battersea se obávají toho, že bezpečnost zde není příliš vysoká. Jedna žena se údajně nedávno dostala na pozemek školy, kterou navštěvuje přes 500 dětí každý den, aniž by ji kdokoliv zastavil. Novinářům pak řekla, že zabezpečí instituce je "mizivé".

Místní se obávají, že kdyby se teroristé rozhodli zde nastražit bombu, pak by jim v tom nic nebránilo. Privátní škola, kterou britský princ navštěvuje, patří přitom mezi ty nejelitnější v zemi, zájemci zde musí zaplatit v přepočtu přes půl milionu korun ročně. Odborníci se také domnívají, že ztráta území IS v Sýrii a Iráku by mohla znamenat agresivnější teroristické útoky mimo oblast Blízkého východu.

Související

Princ William

Členové britské královské rodiny zveřejnili vánoční fotografie

Někteří ze členů britské královské rodiny zveřejnili fotografie, které budou na jejich letošních vánočních přáních. Následník trůnu princ Charles se vyfotil s manželkou, stejně jako jeho syn William, s nímž jsou na snímku i všechny tři děti. Jaká fotografie se objeví na vánočních přáních samotné královny Alžběty II., jasné není.

Více souvisejících

Princ George z Cambridge (George Alexander Louis) Terorismus Islámský stát (IS)

Aktuálně se děje

před 24 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Švýcarsko nenabídlo Rusku pozvánku na mírový summit o Ukrajině

Švýcarská vláda oznámila, že zatím nenabídla Rusku pozvánku na mírový summit o Ukrajině, který se bude konat v červnu v této alpské zemi. Přesto zdůraznila, že Rusko by mělo být zahrnuto do mírového procesu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy