Z hrdiny vyvrhelem. Bezdomovec přiznal, že okradl oběti atentátu v Manchesteru

Manchester - Britský bezdomovec Chris Parker dnes před soudem přiznal, že okradl oběti atentátu v Manchesteru, kterým ale předtím poskytl pomoc, za což ho média oslavovala jako hrdinu. Muž si nyní počká ve vazbě na rozsudek, který má být vynesen koncem ledna.

Parkera podle BBC přistihly při činu bezpečnostní kamery. Jedné zraněné ženě například ukradl kabelku a brzy poté použil její bankovní kartu v nedaleké restauraci s rychlým občerstvením.

Podle prokuratury Parker, který už byl v minulosti kvůli krádežím v obchodech několikrát odsouzen, poskytl "určitou omezenou pomoc" zraněným osobám, ale zároveň využil příležitosti ke krádežím.

Svých činů se Parker dopustil po teroristickém útoku ve foyeru haly v Manchesteru po koncertu americké zpěvačky Ariany Grandeové. Masakr si vyžádal 22 lidských životů a 116 zraněných. Útočil Brit libyjského původu Salman Abedi.

Související

Útok v Manchesteru

Britská MI5 nevyužila příležitost, aby zabránila atentátu v Manchesteru

Britská kontrarozvědka MI5 nepracovala dostatečně rychle se zásadními informacemi a nevyužila tak příležitost k tomu, aby zabránila atentátu po koncertě zpěvačky Ariany Grandeové v Manchesteru v roce 2017. Vyplývá to z poslední zprávy veřejného vyšetřování tragédie, při níž bylo zabito 22 lidí včetně dětí. MI5 "hluboce lituje" toho, že nedokázala útoku zabránit, řekl dnes podle agentury Reuters šéf služby Ken McCallum.

Více souvisejících

výbuch v aréně v Manchesteru (23. května 2017) Velká Británie Bezdomovci

Aktuálně se děje

před 50 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Diskuse, koncerty i výstavy. Česko slaví 20 let v EU, odstartuje Týden Evropy

Česko oslavuje 20 let členství v EU prostřednictvím různých akcí po celé republice. V Praze se dnes konají diskuse, koncerty, výstavy a divadelní představení. Večer otevře prezident Petr Pavel takzvaný Týden Evropy.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy