Majitel fotbalového Leicesteru zahynul ve zříceném vrtulníku

Majitel fotbalového Leicesteru pravděpodobně byl na palubě vrtulníku, když se zřítil v sobotu večer u stadionu.

BBC to řekl zdroj blízký rodině thajského miliardáře Vičaje Srivadtanaprapchy. Klub Premier League ani policie oficiální informace nezveřejnily.

Vrtulník thajského vlastníka, jenž Leicester koupil před osmi lety a předloni s ním slavil senzační titul anglického mistra, krátce po startu přímo ze středového kruhu hřiště spadl na nedaleké parkoviště a pohltily ho plameny. Co bylo příčinou nehody, odborníci vyšetřují.

Podle reportéra Sky Sports News šedesátiletý Srivadtanaprapcha odlétal po každém zápase zpátky do Londýna. V sobotu večer Leicester hostil West Ham United, přičemž stroj, vyvedený v klubových barvách modré a bílé, se zřítil ani ne hodinu po utkání.

Související

Věznice

Za explozi v Leicesteru padla tři doživotí: Muži nechali chladnokrevně zemřít pět osob

Doživotní tresty dnes vyměřil soud v Leicesteru trojici mužů, která letos v únoru v tomto středoanglickém městě vyhodila do povětří dům ve snaze získat 300.000 liber (8,7 milionu Kč) na pojistném a usmrtila při tom pět osob. Na konci loňského roku je tribunál shledal vinnými z pětinásobné vraždy. Dva pachatelé, Aram Kurd a Arkan Ali, stráví za mřížemi minimálně 38 let, třetí Hawkar Hassan nejméně 33, informoval web BBC News.

Více souvisejících

Leicester City Vičaj Srivadtanaprapcha

Aktuálně se děje

před 42 minutami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

Kuleba: Rusko bude možné zapojit do mírových jednání až po mírovém summitu

Ukrajinský ministr zahraničních věcí Dmytro Kuleba zastává názor, že Rusko bude možné zapojit do mírových jednání, ale až po mírovém summitu, který se v polovině června uskuteční ve Švýcarsku bez účasti delegace z Moskvy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy